Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Personlige betragtninger om en ansat på Christiansborg, Københavns overborgmester Frank Jensen og TV2-journalist Niels Brinch koster nu Ditte Okman jobbet som pressemedarbejder for Venstre på Christiansborg.

Efter flere dage i mediernes søgelys valgte Okman, der har været ansat i Venstre siden efteråret, i går at forlade sin stilling som kommunikationskonsulent i partiet. -Ditte har ikke ønsket at lægge hverken Venstre eller andre til last, og derfor har vi indgået en frivillig aftrædelsesaftale.

Hvori den består, er en sag mellem Ditte og os. Hun er frit stillet nu og kommer ikke længere på Christiansborg. Ikke for os i hvert fald, siger Søs Marie Serup, der er leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik.

Om Ditte Okman var blevet fyret, hvis hun ikke var gået selv, ønsker Søs Marie Serup ikke at kommentere.

 -Det er et hypotetisk spørgsmål, og dem svarer jeg ikke på, siger hun.

Balladen begyndte i sidste uge, da det kom frem, at Ditte Okman på sin Facebook-profil havde kaldt en kioskdame på Christiansborg "fucked up og medicineret".

Hun måtte gå bodsgang til kiosken og aflevere en undskyldning og en buket blomster, men i weekenden bragede sagen løs igen. Denne gang med TV2-journalist Niels Brich i hovedrollen på Ditte Okmans ældre Facebook-opdateringer.

Hun skrev efter et overfald på tv-værten i vinter, at hun også ville have "smasket ham én på krydderen, hvis han ikke ville forlade hendes fest", og at hun ville have "råbt stikkersvin, hvis han truede med at ville ringe til sine politivenner"

Den holdning tvang lørdag Venstre til at rykke ud med endnu en undskyldning, denne gang til Niels Brinch.

- Det er forfærdelig pinligt, og det dækker på ingen måde Venstres holdning til vold og kriminalitet, undskyldte Søs Marie Serup i B.T. søndag.

Ditte Okmans meget omtalte Facebook- profil blev lørdag slettet. Inden det skete, kunne man blandt andet også læse, at Ditte Okman synes, at overborgmester i København Frank Jensen (S) "altid ser liderlig ud på den virkelig klamme måde", og at regionsformand for Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen, "ser fed, rig og svinsk ud".

Ditte Okman kom til Venstre fra en stilling som journalist på Se & Hør.

Hun blev ansat i partiet for at profilere V-politikere i medierne, men endte med selv at løbe med al omtalen. Ditte Okman har ikke svaret på B.T.s mange henvendelser.

Andre læser også