Det store juletræ på Rådhuspladsen tændes - med hjælp fra brandbil
Det store juletræ på Rådhuspladsen tændes - med hjælp fra brandbil Foto: Jens Nørgaard Larsen

Danskerne raser, Dansk Folkeparti raser. Og nu raser Venstre også. Årsagen til raseriet er SKATs udmeldning om, at brandvæsenet kan få bøder, hvis de bruger brandbiler til at hjælpe julemænd med at tænde juletræer.

- Jeg synes simpelthen, det er fuldstændig latterligt, at en brandbil ikke kan bruges til at tænde det lokale juletræ uden, at det skal have skattemæssige konsekvenser. Det virker jo fuldstændig latterligt.

Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen behøver ikke lang betænkningstid til at komme med sin holdning til den sag, der dagen igennem har vakt foragt hos BTs læsere.

Ifølge Lokalavisen/ Frederikssund har SKAT meldt ud, at det er i strid med skattelovgivningen, når brandvæsenet stiller stigevogne til rådighed, når julemænd skal tænde juletræer på landets torve.

SKAT's motorafdelingen oplyser nemlig, at brandbilerne ikke må bruges til andre opgaver end udrykninger samt brand- og slukningsopgaver:

- Hvis man koldt og kynisk skal kigge på vores regler, så må man ikke, siger chefkonsulent i SKAT Motor, Jørn Nysum Schoop til Lokalavisen/Frederikssund. Følger brandvæsenet ikke reglerne, kan brandfolkene risikere store bøder.

I en afstemning på BT (se ovenover) mener størsteparten af BTs læsere, at det er forrykt, at SKAT spænder ben for brandvæsenets julegodhed. Nogle få mener dog, at det er ok, at skattelovgivningen er ens for alle. Du kan deltage i debatten her

Torsten Schack Pedersen, er det ikke fair, at lovgivningen er ens for alle?

- Jeg tror ikke, at nogen af dem, der lavede lovgivningen, har tænkt, at nu skal vi være efter de brandmænd, der stiller en stigevogn til rådighed for, at julemanden kan tænde juletræet. Men hvis det er den juridiske konsekvens, og man ikke kan klare det på anden vis end fornyet lovgivning, så vil jeg da kraftig anbefale, at skatteministeren, når han kommer de næste gange kommer med et lovforslag, der vedrører det her område, så må han lige få pillet det her ud, siger han og tilføjer, at han mener, det er vigtigt, at brandvæsenet fortsat kan varetage opgaver som for eksempel at tænde et juletræ.

- Jeg tror, at der er rigtig mange, der vil blive skuffet over, hvis man ikke kan tænde juletræer, som man så ofte har gjort ved, at julemanden kravler op på det lokale brandvæsens stige og tænder juletræet. Det er juletradition, der hører sig til, og det kan en grotesk tolkning af skattereglerne ikke sætte en hindring for. Og kræver det, at vi må justere lovgivningen, så må vi selvfølgelig det, siger han og kalder SKATs tolkning af loven for 'helt horribel'.

Tidligere på dagen har Dansk folkeparti også meldt ud, at man vil stille skatteminister Holger K. Nielsen spørgsmål om sagen.

Canadajul

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.