4,8 mia. kr.

Så højt er det beløb justitsminister Nick Hækkerup (S) vil bruge de næste fire år på at nedsætte den rekordlange ventetid, ofre for kriminalitet udsættes for.

»Min oplevelse er, at der hos mange danskere er en følelse af, at politiet er kommet for langt væk fra borgerne. Samtidig står det klart, at der lige nu er et voldsomt pres på alle de myndigheder, der er en del af vores retssystem og straffesagskæde: Politiet, anklagemyndigheden, domstolene og kriminalforsorgen,« siger Nick Hækkerup og tilføjer:

»Det er for mig en grundpille i den danske velfærdsstat, at vi har et velfungerende retssystem. Derfor skal vi også handle, når vi kan se, at myndighederne er udfordrede.«

Ministeren forklarer, at de 4,8 mia. kr. ekstra til politiet og anklagemyndighederne sikrer, at der er afsat de nødvendige midler til eksempelvis at fastholde det styrkede værn mod terror.

»Samtidig vil vi i år 2020 optage 150 ekstra betjente på politiskolen, så vi fortsætter udbygningen af politistyrken,« siger Nick Hækkerup.

Nu skal det foreslåede milliard-beløb først vedtages under forhandlinger om den nye finanslov.

Sikkert er det dog, at ministeren vil give engangsbeløb på 130 millioner til deling for de betjente, der samlet har opsparet mere end 800.000 timers afspadsering.

Selvom Hækkerups tiltag hilses velkommen af flere af de ofre, der de seneste måneder har fortalt deres chokerende historier i B.T., så er ofrene bestemt ikke imponerede.

»150 betjente batter ikke meget. Det er lidt som at tisse i bukserne for at holde varmen i et kort øjeblik,« siger Bente Strunge Hermann.

Den 46-årige arbejdede i 2017 som frivillig på Allingåbro Motor Festival, da hun blev påkørt af fire berusede unge mænd. En ulykke, som har efterladt hende invalid.

Mere end to år senere står hendes sag stadig i stampe, og hun kan derfor ikke få den erstatning, som kan forbedre hendes behandling og livskvalitet.

»Jeg synes da, det er en fantastisk nyhed, men jeg tror ikke, at 150 betjente vil gøre det store. Men jeg er da glad for, at regeringen endelig forsøger at anerkende, at der er brug for flere betjente,« siger hun.

Bente Strunge Hermann er heller ikke imponeret over de 130 millioner, som skal bruges til at nedbringe betjentenes afspadseringstimer.

»Dem, der allerede har knoklet røven ud af bukserne, fortjener deres frihed. De arbejder i forvejen på skæve tidspunkter og fortjener at have tid til at se deres venner og bekendte,« siger hun.

Heller ikke 67-årige Steen Johannsen råber højt hurra for Nick Hækkerups udspil.

»150 flere betjente? Det vil jeg næsten kalde symbolpoltik. Der skal mere til. Halvanden hundrede mand er at slå vand på en gås,« siger han.

Steen Johannsen var i sommer udsat for sit livs mareridt, da han en solrig eftermiddag i Horsens Lystbådehavn blev gennemtæsket af en anden mand.

På trods af et vidne havde set overfaldet, valgte politiet ni dage senere at droppe sagen.

Selvom Steen Johannsen altså ikke mener, at 150 betjente vil gøre den store forskel, anerkender han, at det er bedre end ingenting.

»Det er et initiativ i den rigtige retning, så det skal ikke nedgøres,« siger Steen Johannsen.

Da Nick Hækkerups tiltag er en del af dette års finanslov betyder det, at ministeren har udskudt forhandlingerne om et nyt politiforlig, som ellers udløber til nytår.

Nick Hækkerup tror dog på, at partierne sammen kan få lagt fundamentet for, at få løst retssystemets problemer.

»Det kommer til at tage tid, og vi kommer ikke til at løse alle problemer med det samme. Vi må tage det skridt for skridt og iværksætte de rigtige og sammenhængende løsninger. Det handler om et tryggere Danmark,« siger han.