Mordet på journalisten Jamal Khashoggi medfører nu, at en række danske toppolitikere ikke rejser til Saudi-Arabien næste uge.

»Signalet er, at vi er kritiske over for regimets håndtering af sagen (mordet på journalisten Jamal Khashoggi, red.) i Istanbul. Og at vi sammen med en række andre lande reagerer på det,« siger medlem af Udenrigspolitisk Nævn og Danmarks tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) til Berlingske.

Det var ellers planen, at han og flere andre toppolitikere skulle være rejst til det mellemøstlige land i næste uge.

Saudi-Arabien er i disse dage i et alvorligt stormvejr på grund af mordet på Jamal Khashoggi og deres skiftende forklaringer på, hvad der er sket med ham.

Den nyeste forklaring går på, at den saudiske journalist, som var kritisk overfor regimet, kom i slagsmål med op mod 15 personer og derfor døde.​

I den forbindelse har Saudi-Arabiens udenrigsminister, Adel al-Jubeir, forklaret, at personerne ikke er tætte på kronprinsen Mohammed bin Salman og ikke agerede på hans ordrer.

Hvad der er sket med journalistens krop, siger saudierne, at de ikke ved.

Tyrkiets efterforskning har ellers vist, at Khashoggi blev skåret i småstykker og på den måde smuglet ud af konsulatet.

De danske politikere har valgt at aflyse deres tur, fordi timingen er dårlig, fortæller Holger K. Nielsen.

Han mener, at det ville være et helt forkert signal at sende, at møde op, når mange andre aflyser deres møder.

Regimet i Saudi-Arabien ville sandsynligvis udnytte, hvis repræsentanter for det danske folketing mødte op, mener Holger K. Nielsen.

Derfor er han godt tilfreds med aflysningen.