Lyt til artiklen
SF´s sundhedsordfører, Özlem Cekic, er stærkt utilfreds med regeringens vækstpakke, der giver skattelettelser til virksomhederne.

Özlem Cekic sender nu en bredside mod regeringstoppen, efter den tirsdag fremlagde en vækstpakke, der bl.a. betyder, at virksomhedernes skatteprocent falder fra 25.pct til 22 pct.

I et indlæg på Facebook tordner Cekic mod, at regeringens annoncerede besparelser i kontanthjælpen skal finansiere virksomhedernes skattelettelse, og Özlem Cekic mener ikke, at lavere skat til virksomhederne giver markant  flere jobs i den private sektor, som regeringen ellers forklarer vækstpakken med.

- Mange har spurgt, hvad jeg mener om regeringens nye vækstplan. Jeg synes, det er torskedumt at sætte selskabsskatten ned. Det er en meget dyr og ineffektiv måde at skabe få jobs på. Nedsættelse af selskabsskatten er ikke SF politik. Og det bliver aldrig SF politik. Men desværre er der ret stærke kræfter i Regeringen, der vil dele nytteløse skattelettelser ud til erhvervslivet, skriver hun på Facebook og fortsætter.- Vækstpakken er et kompromis mellem tre meget forskellige partier. Prisen for at SF kunne forhindre skattelettelser til bankerne, som selv har været med til at skabe finanskrisen, har været, at vi skulle sige ja til en nedsættelse af selskabsskatten. Og den pris har vi så betalt, fordi vi mener at finanssektoren ikke skal belønnes yderligere med skattelettelser. Til gengæld fik vi sikret offentlige investeringer indenfor bl.a. efteruddannelse, borgernær service i kommunerne og almene boliger. Noget som forhåbentlig hurtigt giver flere jobs til de arbejdsløse.

- Men om jeg overordnet synes, at vækstplanen er ideel. Nej. Det ideelle havde været, at man på EU niveau indførte en fælles minimumsskat for selskabsskatten, så vi kunne bremse, at landene konkurrerer mod hinanden på lavere skatter. Noget vi i SF har arbejdet for i 15 år uden held.

Özlem Cekic er langt fra alene med sin kritik af regeringen. Den socialdemokratiske børne- og unge borgmester, Anne Vang, forklarede tirsdag aften, at hun 'ikke længere kunne kende sit parti', ligesom en lang række andre socialdemokratiske borgmester var hård i sin bedømmelse af regeringens vækstpakke.

BT har onsdag formiddag været i kontakt med Özlem Cekic, men hun ønskede ikke at uddybe sine kommentarer på Facebook.

Synes du, at SF får nok ud af at være i regering?


- Jeg har ikke yderligere kommentarer.