Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hvis politiet uden beviser på hånden konkluderer, at nattens hærværk af en muslimsk gravplads ikke er politisk motiveret, så negligerer politiet episoden.

Det mener SF’s folketingsmedlem Özlem Cekic, som derfor også efterlyser, at politiet nu uddyber, hvorfor det betragter nattens rasering af en muslimsk gravplads  som drengestreger og ikke politisk motiveret hærværk.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

»Jeg kunne godt tænke mig at vide, på hvilken baggrund politiet kommer frem til den konklusion. Hvis politiet selv siger, det står på bar bund i efterforskningen, hvordan kan det så konkludere, at der er tale om drengestreger og ikke chikane, som er rettet mod det muslimske miljø i Danmark,« siger Özlem Cekic til BT.

En muslimsk gravplads i Brøndby vest for København blev sent fredag aften udsat for hærværk. Der blev raseret op mod 50 grave, og gravstene er blevet ødelagt og smidt rundt på gravpladsen. Politiet har i løbet af natten afsøgt området med hunde, men står uden spor. En vagtchef ved Københavns Politi udtalte til TV2, at han mente, der var tale om drengestreger samt, at politiet ikke betragtede det som noget, ‘der er rettet mod det muslimske miljø eller er politisk motiveret.’

»Jeg siger ikke, at politiet ikke tager det seriøs. Jeg siger bare, at der hersker en opfattelse i de muslimske miljøer om, at det ikke kan betale sig at anmelde hetz og chikane, fordi det alligevel ikke bliver taget seriøst.«

»Derfor synes jeg, at politiet er nødt til at fremlægge, hvad der gør, at de mener, at det er drengestreger. Havde man også fattet det som drengesteder, hvis det var et jødisk gravplads?, siger Özlem Cekic.

Men politiet siger jo selv, at det er på bar bund… 

»Jeg har det sådan, at hvis politiet ingen beviser har, men alligevel entydigt kan konkludere, at det ikke er politisk motiveret, så synes jeg faktisk, at det er en negligering, og det sender et trist signal til de mange pårørende, der er ramt,« siger Özlem Cekic.

SF-ordføren understreger, at hun ikke selv drager nogen konklusioner, før der ligger beviser.

»Jeg ved ikke noget. Men jeg er rigtig bekymret for, om det er et nyt tilfælde i rækken af hetz, overfald og chikane, som danske muslimer oplever. Der er også kvinder, der beretter om, at deres tørklæder bliver hevet af,« siger Özlem Cekic.

Der har også været en hærværk mod kristne og jødiske gravpladser. Tager politiet det mere seriøst?

»Jeg ved det ikke, for jeg har ikke studeret det her. Jeg synes, at når der er tale om politisk motiveret hærværk, uanset hvem det er rettet mod, så synes jeg, man skal tage det alvorligt.«

Københavns Vestegns Politi udtaler i en pressemeddelelse, at sagen bliver taget meget alvorligt, og selvom der ikke er fundet spor, der indikerer, at der skulle være et politisk motiv bag hærværket, er det ikke noget, politiet kan udelukke.

- Det er en krænkende og uacceptabel handling der er sket ved gravpladen. Vi ved endnu ikke hvem der står bag, men vi tager sagen alvorligt og har efterforsket den siden i nat - ligesom at vi nu patruljerer ekstraordinært i området, siger vicepolitiinspektør Bjarne Nisted.

Andre læser også