Digteren Yahya Hassan, der var stillet op som løsgænger i Østjyllands Storkreds, får ikke i nærheden af nok stemmer til at komme ind.

Digter, bliv ved din læst.

Det er den besked, de østjyske vælgere har sendt til digteren Yahya Hassan, der forsøgte at opnå valg til Folketinget i Østjyllands Storkreds.

For selv om Hassan har været stillet op i en af de største valgkredse, har han kun fået samlet 937 stemmer sammen ifølge den foreløbige optælling. Yahya Hassan skulle bruge omkring 20.000 for at opnå valg som løsgænger.

Oprindelig ville Yahya Hassan have stillet op til Folketinget for Nationalpartiet, men det lykkedes ikke partiet at skaffe de nødvendige underskrifter, inden valget blev udskrevet.

Valgkampen har også været en rutsjetur for den 20-årige digter, der i 2013 blev kendt for sin digtsamling »Digte«. Undervejs er Yahya Hassan blandt andet blevet beskyldt for at have bedrevet hærværk mod andre kandidaters plakater i Skanderborg ved at klistre sin egen plakat ovenpå, noget han dog selv har afvist.

Også på TV har han gjort sig bemærket. Det skete, da han i stedet for at forlade studiet efter et interview i en nyhedsudsendelse på TV 2 Østjylland, valgte at gå ind foran nyhedsoplæseren.

Men den megen omtale har altså ikke været nok.

Flest stemmer fik Hassan i Aarhus Nordkredsen med 199 stemmer, færrest fik han i Favrskovkredsen med 16 kryds ud for sit navn. Dermed kunne Hassan ikke gøre komikeren Jacob Haugaard kunsten efter i Aarhus-området.

Han blev ved i 1994 valgt til Folketinget med 23.253 personlige stemmer i den daværende Aarhus Amtskreds og var løsgænger indtil valget i 1998.