Kisser Franciska Lehnert fra byrådet i Ringsted har valgt at forlade Liberal Alliance og fortsætte som løsgænger. Hun er den anden LA-politiker der søndag forlod partiet.

Endnu et medlem af Liberal Alliance har forladt partiet. Søndag aften udsendte Kisser Franciska Lehnert en pressemeddedelse, hvor hun bekendtgør sin beslutning. Det skriver sn.dk. Søndag valgte 28-årige Lillian Parker Kaule også at forlade partiet.

LÆS OGSÅ:

Kisser Franciska Lehnert havde det eneste mandat for Liberal Alliance i byrådet i Ringsted. I 2006 blev hun medlem af byrådet for Venstre, og i 2010 skiftede hun til Liberal Alliance og blev genvalgt i 2013. Kisser Franciska Lehnert har ageret første suppleant for Villum Christensen i Folketinget fra 2011 og frem til valget den 18. juni i år.

»Jeg har valgt at trække mig fra partiet, fordi der har været nogle uoverensstemmelser mellem den lokale forening og mig. Så jeg så ingen anden udvej end at melde mig ud. Det handler om nogle personlige ting med baglandet, der har sat mig i den her situation. Jeg vil ikke pege fingre af nogen, for jeg har været sindssygt glad for at være i Liberal Alliance. Jeg er stadig loyal over for partiet,« siger Kisser Franciska Lehnert til BT.

Ved du noget, så tip BT på 1929@bt.dk

»Stod det til mig, var jeg medlem af Liberal Alliance resten af livet. Min udmeldelse af partiet får ingen konsekvenser for mit arbejde i byrådet i Ringsted. Folk har valgt mig på mine liberale værdier, og jeg vil fortsætter arbejdet som hidtil,« fortæller hun.

Du vil måske også synes om:

Hun har fået flere reaktioner fra medlemmer af Liberal Alliance allerede her dagen efter sin bekendtgørelse.

»Mine nu tidligere kolleger er kede af, at jeg måtte tage den her beslutning. Men der er også kolleger, hvor jeg ikke kender deres holdning til mit valg,« fortæller hun.

Kisser Franciska Lehnert sidder i Plan og Bolig-, Børn og Undervisnings- samt Ældre og Genoptræningsudvalgene i Ringsteds byråd.