Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen har været indlagt i weekenden med blodforgiftning, oplyser hans pressetalsmand til bt.dk.

- Poul fik det dårligt i torsdags, mens han var i Aalborg. Om fredagen søgte han så læge, hvor de konstaterede, at han havde blodforgiftning. Derfor blev han indlagt på Rigshospitalet, men han er blevet udskrevet igen, siger hans pressetalsmand, Trine Hammershøy.

- Han har det godt nu, men er noget træt. De har jo praktisk talt renset systemet, så han er lidt mærket, siger Trine Hammershøy.

Hun forklarer, at lægerne har rådet Nyrup til at slappe af den kommende måneds tid, og derfor er stort set alle hans aftaler aflyst.

- Men vi er lige i Bruxelles nu for en kort bemærkning. Ellers kommer han til at slappe af de kommende uger, siger Trine Hammershøy.

Trine Hammershøy oplyser, at lægerne ikke ved, hvorfor Poul Nyrup Rasmussen blev ramt af blodforgiftning.

Poul Nyrup Rasmussen deltog så sent som i går (tirsdag, red.) en ligestillingskonference på Christiansborg sammen med Lone Dybkjær og ligestillingsminister Manu Sareen.

- Da var han i fin form. Måske lettere forkølet, men det er det hele, siger socialdemokraten Britta Thomsen, der var med til den internationale konference, med et udpræget dansk islæt.

Det var nemlig Poul Nyrups kone Lone Dybkjær, der fik overrakt Europas Kvinders årlige pris.

Og det var Britta Thomsen, der som afgående prisvinder overrakte prisen til Nyrups kone. 

Blodforgiftning skyldes en betændelsesreaktion i kroppen, som typisk kommer efter infektion i f.eks. sår, skrammer eller operationsar.
Hvis det ikke bliver behandlet i tide, kan det i yderste konsekvens være livsfarligt.

Andre læser også