På dagen, hvor regeringen offentliggør ny udflytningsplan, viser friske tal kun marginale ændringer på to år.

København. - Vi har alle en interesse i, at Danmark hænger sammen.

Med den begrundelse forklarede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale, hvorfor regeringen vil flytte et større antal statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen.

Flytteplanerne, som præsenteres onsdag, er anden omgang udflytning, siden Løkke trådte til som statsminister. I første runde blev det besluttet, at 3900 arbejdspladser skulle flytte.

Men ser man på udviklingen for, hvor mange statslige arbejdspladser der findes rundt om i landet, er der kun sket en ganske marginal ændring i den periode, der har været fokus på udflytninger.

Det vidner en ny opgørelse, som minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) har sendt til Folketingets finansudvalg, om.

Opgjort på årsværk er der sket en lille stigning i antallet af offentligt ansatte i Region Syddanmark og Region Midtjylland, hvis man sammenligner 2015 med 2017.

Størst procentvis stigning har der været i Region Nordjylland, hvor der i 2017 var 17.970 statsligt ansatte mod 17.412 i 2015. Region Nordjylland er dog samtidig den region, der har klart færrest statsligt ansatte.

I Region Hovedstaden var der i 2015 81.096 statsligt ansatte. Det var i 2017 faldet til 79.199.

Samlet set var der i 2017 182.816 statslige årsværk, hvilket er et fald fra 183.961 i 2015.

- Alt andet lige vil der i sagens natur som følge af flytningen være placeret 3900 flere statslige arbejdspladser uden for Region Hovedstaden end i en situation uden flytningen, skriver Sophie Løhde i sit svar.

Og hun tilføjer:

- Med de styringsmæssige rammer kan der ikke fra centralt hold styres på det konkrete antal statsansatte, herunder i de selvejende uddannelsesinstitutioner.

/ritzau/