Et af fagbevægelsens hovedkrav til en dagpengeløsning er, at genoptjeningskravet skal halveres. Men prisen på dette tiltag er lige blevet fordoblet, skriver Jyllands-Posten.

I efteråret kunne daværende finansminister Bjarne Corydon (S) oplyse, at det ville koste 600-800 millioner kroner at sætte kravet ned, så det igen kræver 26 ugers arbejde at genoptjene retten til dagpenge i stedet for de nuværende 52 uger. Men nye fælles beregninger fra Finansministeriet og Dagpengekommissionen sætter nu prisen til at blive 1,5 milliarder kroner for denne manøvre.

Også et helt andet slags genoptjeningsprincip med mere fleksible regler står til at blive dyrt.

Læs også:

De nye beregninger hiver mundvigene nedad hos 3F og FOA. Og LO-formand Harald Børsting skal have mandat fra disse fagforeninger, inden kan som medlem af Dagpengekommissionen kan lægge navn til et løsningsforslag.

FOAs formand Dennis Kristensen fastslår nu, at det ikke er muligt at lave en løsning, uden at der bliver brugt flere penge på dagpengeområdet. Kommissionens opgave er ellers at finde en løsning, der alt i alt holder sig inden for den nuværende økonomiske ramme.

Du vil måske også synes om disse:

»Jeg kan ikke se for mig, at LO kan være med til at levere en løsning, hvor der bliver fundet penge i den størrelsesorden inden for dagpengesystemet. Der er kun et sted at hente penge. Det er på dagpengesatserne, og det kan jeg ikke se ske,« siger Dennis Kristensen til Jyllands-Posten.

Fra 3F lyder den samme melding.

Professor i arbejdsmarkedspolitik på Aalborg Universitet Henning Jørgensen vurderer, at det nu bliver umuligt for Dagpengekommissionen at nå til enighed om en løsning, uden at der kommer flere penge på bordet fra politikerne.