Øverst kan du høre formanden for de konservative i Tårnby fortælle om, hvordan man i partiet angiveligt forsøgte at sprede en skadelig historie om folketingskandidaten Mads Holger.

En telefonsamtale afslører nye detaljer om det konservative komplot  mod folketingskandidaten Mads Holger

BT kan nu afsløre en udskrift af en hemmelig telefonsamtale mellem den konservative folketingskandidat Mads Holger og den 20-årige ungdomspolitiker Nikita Klæstrup, der viser, hvordan en beskidt plan om at tilsværte den konservative folketingskandidat Mads Holger var udtænkt.

Samtalen fandt sted i slutningen af juli 2014, kort inden at den 36-årige forfatter og blogger Mads Holger skulle opstilles som folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti.

I samtalen bekræfter den 20-årige Nikita Klæstrup, der er næstformand for Konservativ Ungdom (KU), at planen om at lække en skadelig historie om Mads Holger blev orkestreret inde fra den konservative pressetjeneste på Christiansborg.

Dermed kommer der nye detaljer til BTs historie om, at den 36-årige forfatter og blogger for Berlingske, Mads Holger, er blevet forsøgt stukket af sine egne partifæller.

Onsdag afslørede BT, hvordan presserådgiver og byrådsmedlem Morten Scheelsbeck sammen med partifællerne Nichlas Vind og Rune Kristensen tilbage i juli 2014 havde forsøgt at tilsværte partiets kommende folketingskandidat Mads Holger.

Dels ved at forsøge at plante en skadelig historie i Ekstra Bladet, og dels ved at beskylde ham for at have hærget et hotelværelse under et partiseminar året forinden. Men Ekstra Bladet fik aldrig historien bekræftet, og historien blev derfor aldrig bragt.

Nikita Klæstrup fortæller i en telefonsamtale, som BT kan afsløre ordlyden af, hvordan kræfter i Konservative har forsøgt at plante negative historier om partiets FT-kandidat Mads Holger.
Nikita Klæstrup fortæller i en telefonsamtale, som BT kan afsløre ordlyden af, hvordan kræfter i Konservative har forsøgt at plante negative historier om partiets FT-kandidat Mads Holger. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

I samtalen fortæller Nikita Klæstrup blandt andet, at det var planen, at den skadelige historie skulle i pressen så tæt som muligt på den generalforsamling i Dragør-Tårnby-kredsen på Amager, hvor Mads Holger skulle vælges som folketingskandidat.

»Så jeg tror, hele planen var, at den skulle komme dagen før, eller noget, den generalforsamling,« siger Nikita Klæstrup blandt andet på optagelsen.

LÆS HELE HISTORIEN I BT TORSDAG