Vi er i København i 2030. Når du afleverer dine børn i børnehaven, er det et privat firma, der passer dem. Det er også et privat firma, der tager sig af din gamle mor på ældrecentret. Sundhed og uddannelse er stadig skattefinansieret, men det meste af det, der før var offentlige opgaver, er udliciteret til private. Men der er også flere, der går hjemme med børnene, for én indtægt er nok til at betale familiens udgifter.

Du har flere penge mellem hænderne, for du betaler samlet set maksimalt 40 pct. i skat og afgifter – uanset hvor meget du tjener. Til gengæld skal du ikke regne med, at det offentlige klarer det hele, hvis et familiemedlem eller en ven bliver syg eller har misbrugsproblemer. Så må du selv hjælpe til, også økonomisk. Det er ikke nødvendigvis en offentlig opgave.

Ledighed er der ikke meget af. Al hjælp til ledige handler om at komme hurtigt i gang igen. De folk, der tog sig af langtidsledige, er for længst fyret.

Ud af EU

For nogle år siden blev vi meldt helt ud af EU og af FNs statsløsekonvention og flygtningekonvention. Dan- exit fik aktierne på danske virksomheder til at dykke, men det har siden normaliseret sig. Brexit i England nogle år tidligere viste, at der findes et marked udenom EU. Danmark blev mobbet internationalt for at forlade konventionerne, men siden har flere europæiske lande fået samme idé.

Man kan stadig gå en tur i den grønne skov. Der værnes om kulturminder og miljø, og det beskyttes imod forurening. Men landmænd og fiskere har frie hænder til at producere uden snærende regler. Alle kører i store, miljørigtige biler, der kun koster en tredjedel af nu, og benzinen koster blot fem kr. Der er masser af folkeafstemninger hvert år og meget færre politikere. Regionerne er nedlagt.

Der er mere politi på gaden, men alt er roligere end før. Den kriminelle lavalder er sænket, og børn kan sættes i fængsel. Der er ingen nåde for kriminelle udlændinge. De udvises på stedet – et cykeltyveri er nok. Grænsen er hermetisk lukket. Vi har ikke modtaget en eneste asylansøger eller kvoteflygtning siden 2017.

Skal forsørge sig selv

Danmark modtager kun udlændinge, der har arbejde og kan forsørge sig selv. Kravene til deres indkomst er forskellige. En somalier skal tjene flere penge end en jugoslav for at få lov at være her.

Sådan kunne Danmark se ud om 14 år, hvis vi forestiller os at det nye parti Nye Borgerlige og partistifter Pernille Vermund får magt, som hun har agt. Altså hvis hun skulle kunne finde flertal i Folketinget for de politiske drømme, der fremgår af partiets principprogram.

Partiet har ifølge meningsmålingerne gode chancer for at komme i Folketinget med 6-10 mandater, og alene deres tilstedeværelse vil være med til at presse Venstre og DF længere ud til højre på udlændingepolitikken, lyder analyserne.

Partiet rider på en bølge, vurderer forfatter og kommentator Klaus Kjøller, der bl.a. har skrevet bøger om spin og manipulation:

»Der er generelt stor bevægelighed i vælgerhavet. Det er nemmere at stifte et nyt parti i Danmark end i andre lande i Europa, og Pernille Vermund ser ud til at klare sig godt, så de bliver en faktor. Hele Europa er udfordret af bølgen af migranter, så noget skal ske i hele Europa, og der kommer flere stramninger i alle europæiske lande,« siger han.

Pernille Vermund siger:

»Vi vil decentralisere og give den enkelte dansker mere magt. Det skal være som i Schweiz, hvor man har mange flere folkeafstemninger, også om skatten lokalt. Kommunerne kan indrette sig, som de vil, og en udkantskommune vil f.eks. kunne konkurrere med andre kommuner ved at sænke skatten. Det skal være enkeltog nemt.«