Der er fortsat alt for mange, der søger om asyl i Danmark, og der skal mere end regeringens asylstramninger til for at vende udviklingen.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), efter nye tal fra Udlændingestyrelsen har vist, at der i juni og juli fortsat er sket en stigning i antallet af asylansøgere til Danmark.

»Selv om antallet, der ender med at få en opholdstilladelse, er nedadgående, så er også det tal for højt,« siger Martin Henriksen i en skriftlig kommentar.

Læs også:

epaselect FYROM EUROPE MIGRATION

Han mener, at regeringen givetvis vil henvise til, at partierne allerede har aftalt en række stramninger, og at de fortsat afventer den endelige godkendelse i Folketinget. Men med de seneste tal, så kan vi ikke tillade os at vente for lang tid med at aftale flere stramninger, lyder opfordringen fra Martin Henriksen:

»Der skal mere til, hvis de borgerlige partier med ro i stemmen skal kunne sige, at vi er i gang med at vende udviklingen. Danskerne forventer handling, og det forstår vi godt i Dansk Folkeparti,« siger han.

De seneste tal fra Udlændingestyrelsen viser, at der i juni var 1.087 personer, der søgte om asyl i landet, mens det gjaldt for 1.038 i juli. Sammenligner man med sommeren sidste år, er der dog sket et markant fald i antallet af asylansøgere. Således søgte 1.733 mennesker om asyl i Danmark i juli 2014.

Læs også:

»Det eneste positive, man kan sige, er, at tallene for juli måned er lavere end de tilsvarende tal for juli måned sidste år, og så at antallet generelt holdes lidt nede i forhold til den massive tilstrømning, Europa oplever. Men det kan man ikke bruge til at bortforklare det faktum, at der fortsat kommer for mange til Danmark,« siger Martin Henriksen.

Der er stadigvæk flest fra Syrien, hvor millioner er på flugt fra borgerkrigen, der søger om asyl i Danmark. I juni og juli var der således 972 syrere, der kom hertil, mens ansøgere fra Eritrea udgør den næststørste del af strømmen med 460 personer i de to sommermåneder.

Den nuværende V-regering har for nylig vedtaget en såkaldt straksstramning, der blandt andet indebærer en ny integrationsydelse svarende til SU-niveau.