Thomas Banke
Thomas Banke Foto: Claus Fisker

Viceborgmester Mads Lund anklager nu Fredericia-borgmester Thomas Banke for fusk med lægeerklæring. I erklæringen havde han et falsk navn.

Kritikken af Fredericia-borgmester Thomas Bankes (V) embedsførelse forsætter, og nu beskyldes han også for snyd med en lægeerklæring om sit brug af morfin efter en tandoperation.

Til TV 2 fortæller byrådsmedlemmer, at borgmesteren har afleveret »meget besynderlige lægeerklæringer« til byrådet. Det skete i december, hvor viceborgmester Mads Lund fra Borgergruppen krævede bevis for, at Banke ikke havde optrådt påvirket i byrådet.

- Han dukker lige pludselig op med en lægeerklæring, hvor han hedder Julius Juliussen, siger viceborgmesteren til tv2.dk.

Han bakkes op af byrådsmedlem Hanne Lumby (V), der også har set erklæringen.

- På det tidspunkt var Thomas meget nervøs for aktindsigter fra journalister og så videre. Derfor havde han vist bedt sin læge om at skrive et andet navn på. Jeg var meget forundret over, at sådan noget kunne lade sig gøre, siger hun til TV-stationen.

Borgmesteren selv vil ikke kommentere anklagen om fusk.

- Jeg vil ikke kommentere viceborgmester Mads Lunds anklager. Jeg mener ikke, at det er værdigt for lokalpolitikken i Fredericia, lokalpolitikken i al almindelighed eller dansk politik i al almindelighed, siger Thomas Banke til TV 2.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.