BT har tidligere i denne artikel skrevet, at journalisten Anders Stegger skrev på Twitter, at han havde interviewet én af de 11 somaliske kvinder. Hun havde i interviewet påstået, at ni af de 11 kvinder rent faktisk godt kan tale dansk - hvoraf fem taler flydende dansk. Derudover havde hun sagt, at to af de 11 er i arbejde - herunder hende selv. Anders Stegger har sidenhen skrevet på Twitter, at kvinden, de interviewede, alligevel ikke var blandt de 11 kvinder.

Dansk Folkeparti har skabt stor forargelse, efter de har lagt en video ud på deres Facebook-side. (Se den herover.)

I videoen kan man se en stemmeseddel med teksten:

'De fleste somaliske kvinder er:' - samt to valgmuligheder:

  • En berigelse
  • En byrde

I videoen svæver en blyant mellem de to svarmuligheder, men videoen ender med, at blyanten slutter på 'en byrde'.

Partiet opfordrer samtidig til at dele opslaget, hvis man synes, at det er 'under al kritik', at 79 procent af somaliske kvinder mellem 30 og 59 år er på offentlig forsørgelse.

Opslaget, der har fået over 2.000 likes og 3.000 kommentarer, har skabt raseri på de sociale medier.

'Der er ingen bund'

På de sociale medier raser flere over opslaget.

Erhvervskvinde Stine Bosse:

Psykolog, Svend Brinkmann:

Alternativets pressesekretær, Bjarke Serritslev:

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, forsvarer opslaget.

»Det er godt opslag, der sætter fokus på en problemstilling om folk, der ikke gider være danske. Det vil vi skabe opmærksomhed omkring. Vi kan se, at de er en økonmiske og kulturel belastning for det danske samfund. De gider ikke blive integreret, og vi vil ikke intergrere de her mennesker. Vi vil sende dem hjem,« siger han til BT og fortsætter:

»Jeg synes ikke, det er mobning. Der er altid nogen, der har travlt med at blive forarget. Og hvis man skal tale mobning, kan man sige, at de mobber danskerne ved at komme hertil og leve på offentlig forsørgelse og ikke gide at lære sproget og tage den danske kultur til sig. De gør grin med danskerne,« siger han.

Somaliske kvinder i Vollsmose

Opslaget er lavet efter, at udgivelsen 'Indvandrere i Danmark' udgivet af Danmarks Statistik i november, viste, at somaliske kvinder er nogle af dem, der er længst væk fra arbejdsmarkedet.

Ifølge den landsdækkende statistik er syv ud af 10 af de 30-59-årige somaliske kvinder på overførselsindkomst.

Søndag 18. februar kunne TV 2 fortælle, at tv-stationen havde været på besøg i den somaliske kvindeforening Sahan i Vollsmose i Odense.

Her blev en gruppe på 11 somaliske kvinder spurgt om, hvor mange af dem der kunne tale dansk. Efterfølgende blev de spurgt om, hvor mange der var i lønnet arbejde. I begge tilfælde var der ingen, der rakte hånden op.

Det fik flere politikere til at reagere kraftigt på de sociale medier:

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) på Facebook:

»Det her er både trist og forargeligt. I Danmark har vi alle en pligt til at arbejde og bidrage til samfundet. Det kan simpelthen ikke passe, at man kan leve et helt voksenliv uden at komme i arbejde.«

De Konservatives Mette Abildgaard på Twitter:

»Taler man ikke dansk efter 19 (!!) år i Danmark, så burde man ikke have ret til så meget som én krone i offentlig forsørgelse. Medmindre man er ordblind eller traumatiseret. Ikke muligt ift. grundloven – men principielt burde det være sådan!«

BT har tidligere i denne artikel skrevet, at journalisten Anders Stegger skrev på Twitter, at han havde interviewet én af de 11 somaliske kvinder. Hun havde i interviewet påstået, at ni af de 11 kvinder rent faktisk godt kan tale dansk - hvoraf fem taler flydende dansk. Derudover havde hun sagt, at to af de 11 er i arbejde - herunder hende selv.

Anders Stegger har sidenhen skrevet på Twitter, at kvinden, de interviewede, alligevel ikke var blandt de 11 kvinder.