Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søndag går en ny radiokanal i luften. Folkene bag "Modstandsradioen Danske Løver" har viet programfladen til at bekæmpe fremmedhadet i Danmark.

Søndag den 17. januar sender "Modstandsradioen Danske Løver" sit første program på Den 2. Radio. Kanalen vil modarbejde fremmedhadet i Danmark og er stærk kritisk over for Dansk Folkeparti.

Radiokanalen sender via internettet, podcast og på 23 lokale og regionale radiostationer. Bag projektet står blandt andet kommentator på Politiken, Rune Engelbreth Larsen.

Han opfordrede i august i avisens kronik til at danne "Modstandsbevægelsen mod Dansk Folkepartis magt" sammen med journalist Malene Fenger Grøndahl og forfatter Flemming Chr. Nielsen.

Programmet redigeres af Birgitte Rahbek og Anette Bruun Johansen med en fortid på P1.

De tre kronikører kalder sig "Danmarks Løver", men Birgitte Rahbek afviser, at radioprogrammet sender propaganda i æteren.

- Vi vil lave journalistik med bid i, og vi vil ikke være bange for at kalde en spade for en spade. Men vi behøver slet ikke at lave propaganda, for virkeligheden overstiger fantasien, for eksempel nogle af de forslag, Dansk Folkeparti stiller, siger hun til Modkraft.dk.

Birgitte Rahbek vil give plads til nye stemmer i debatten om indvandrere.

- Det er vigtigt med en bevægelse mod den glidende legalisering af fremmedhadet i Danmark, siger Birgitte Rahbek, og fortsætter:

- Det er vigtigt med nogle stemmer og modargumenter, som kan sige fremmedhadet imod. Vi ønsker at være med til at genoprette Danmarks image i udlandet, siger hun.

/ritzau/

Andre læser også