En voldsom madforgiftning er ikke så skidt, at den ikke er godt for noget.

Bare spørg den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen. I en ny måling foretaget af YouGov for B.T. kan hun nemlig konstatere, at hun lægger afstand til Lars Løkke Rasmussen (V) på spørgsmålet om, hvem danskerne foretrækker som statsminister.

Direkte adspurgt, hvem af de to kandidater man helst ser vinde posten som landets næste statsminister, svarede 44 procent i perioden 26. til 29. april – før Mette Frederiksen blev syg, og valget blev udskrevet – at de foretrak Mette Frederiksen, mens 34 procent foretrak Løkke.

I den nye måling, som er foretaget fra 5. maj til 9. maj – under Mette Frederiksens sygdom og efter valgudskrivelsen – ligger Lars Løkke Rasmussen fortsat på 34 procent, mens Mette Frederiksen har taget et hop til 50 procent. 16 procent svarer 'ved ikke'.

Mette Frederiksens stigning i popularitet overrasker ikke B.T.s politiske kommentator Søs Marie Serup.

»Det er et pudsigt fænomen. For i politik oplever vi faktisk ofte, at det kan betale sig at holde sin mund. Vi ser det tit i sommerferier, hvor den siddende regering vinder popularitet, når der er stille,« siger hun og uddyber:

»Der er uden tvivl også en del sympati i det her efter Mette Frederiksens sygdom.«

»Samtidig kan det også betyde noget, at folk, når et valg er udskrevet, begynder at tage mere aktiv stilling til politik,« siger Søs Marie Serup.

Hun fortæller samtidig, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet – i hendes øjne – har formået at vende forkvindens sygdom til noget positivt.

»Mette Frederiksen og Socialdemokratiet har håndteret hendes sygdom mesterligt.«

»Først med billedet på Facebook, hvor hun har drop i hånden, over den live fra hendes køkken, hvor hun så helt skidtmads ud, til den seneste opdatering, hvor hun laver en joke med en overskrift, der er placeret under en annonce med hendes billede.«

Det er ikke kun på det personlige plan, målingerne ser gode ud for Mette Frederiksen og S. I den seneste måling foretaget af YouGov af mandatfordelingen fra 9. maj står rød blok til at vinde 95 mod blå bloks 80.