En ny meningsmåling giver kraftig fremgang til Socialdemokratiet, mens Venstre får den laveste opbakning siden valget.

Der har været drøje hug til Socialdemokratiet i meningsmålingerne siden folketingsvalget i 2011, men der kan være markant fremgang i sigte, skriver Jyllands-Posten.

En meningsmåling Rambøll/Analyse Danmark har lavet for avisen giver nu partiet 23 procent i forhold til 19,5 procent i januar.

En udvikling som ifølge partiets politiske ordfører Magnus Heunicke (S) kan være en »statistisk skævert«, men dog alligevel vækker glæde.

»Denne fremgang tager vi selvfølgelig til os,« siger han og forklarer medvinden med den seneste tids store offentlige interesse for vækst og beskæftigelse.

»Vi har sat et meget stærkt fokus på at få skabt nogle job i den private sektor, så vi kan få Danmark ud af krisen og sikret velfærdssamfundet fremover. Jeg tror, at vælgerne deler det synspunkt, at det er det, der er behov for. Det er det, debatten handler om. Folk tænker på, om de har et job i morgen og næste år, og den dagsorden optager rigtig mange. Og den optager regeringen og Socialdemokraterne rigtig meget. Når folk kan se det, bakker de op om os,« siger Magnus Heunicke til avisen.

Socialdemokratiet fik i 2011 24,8 procent af stemmerne i partiets dårligste valg i 108 år, og der har dårligt nyt for partiet i meningsmålingerne siden, men den udvikling ser nu ud til at være vendt.

»Målinger går lidt op og lidt ned. Den her går op. Men den indsats, vi er i gang med, er et langt sejt træk. Og jeg tror, at danskerne vurderer, at vi går i den rigtige retning,« siger Magnus Heunicke.

Målingen giver samtidig Venstre den laveste opbakning siden valget, men politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) holder fast i, at partiet stadig er landets største og med 30,8 procent står langt bedre end i 2011, hvor partiet fik 26,7 procent.

»Vi har en meget markant opbakning og fører en klar politik, som handler om at skabe arbejdspladser i Danmark. Det glæder mig, at det er lykkedes os at hive regeringen med ind på det synspunkt, at det er vigtigt. Så må vi så se, om de kommer med noget reelt i deres pakke,« siger Nørby til Jyllands-posten.