En dødsliste florerer lige nu på internettet, hvor ukendte bagmænd opfordrer til, at man slår en række danske politikere ihjel.

DRs P1 beskrev listen torsdag morgen, hvor først statsminister Lars Løkke Rasmussens og senere samtlige folketingsmedlemmers navne og adresser blev læst op.

Det har sendt chokbølger gennem Folketinget og de danske politikere. Særligt Folketingsets formand, Pia Kjærsgaard, er rystet.

»Det her er en rigtig grim sag, så jeg tager det meget alvorligt, og derfor bliver jeg nødt til at finde ud af, hvad sagen nærmere drejer sig om. Det er i den grad modbydeligt, hvis der ligger oplysninger om politikeres private adresser og lignende,« siger Pia Kjærsgaard til Jyllands Posten.

Hun forventer, at PET har styr på, at sagen ikke eskalerer til konkrete angreb.

Video af boliger

På hjemmesiderne kan man ifølge P1 se videoer, der viser flere af politikernes hjem. Herunder Statsministerens. Og i nogle af tilfældene kan man se personer inde i boligerne. Samtidig får man oplysninger om politikeres familiemedlemmer.

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen synes, at opslaget ligner en manual.

»Jeg synes, at det er rigtig ubehageligt på den måde at være på en liste, som jo egentlig lægger op til, at man skal angribe. Formålet for mig med at gå ind i politik var da ikke, at jeg skulle ende på den her type liste, siger Trine Bramsen til P1.

Den kongelige familie står nævnt i videoen. Dronningen bor kun nogle hundrede meter fra statsministerens hjem, forklarer teksten, mens videoen viser en detaljeret oversigt over den kongelige residens.

P1 Dokumentar har forgæves forsøgt at få både PET, Justitsministeriet og Statsministeriet i tale om sagen.