Skat har lavet en fejl i vurderingen af Helle Thorning-Schmidts ejendom i Kuhlausgade i København, så statsministeren slap for grundskylds-stigning.
Skat har lavet en fejl i vurderingen af Helle Thorning-Schmidts ejendom i Kuhlausgade i København, så statsministeren slap for grundskylds-stigning. Foto: Bax Lindhardt (arkivfoto)

Mens mange danske boligejere står over for en voldsom stigning i deres grundskyld, kan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tage det helt roligt.

En fejl hos Skat betyder, at Helle Thorning-Schmidt selv slipper for skattebomben.

BT kan onsdag fortælle, at statsministeren, der har et attraktivt rækkehus i det såkaldte komponistkvarter på Østerbro i København, allerede i år betaler det fulde beløb i grundskyld nemlig 21.780 kroner.

Thorning

Det betyder, at hendes grundskyld ikke stiger frem til 2017. Tusindvis af boligejere i hovedstaden står derimod over for en skattestigning på flere tusinde kroner om året. I Københavns Kommune stiger et gennemsnitligt hus 8.500 kr. i grundskyld om året.

LÆS BTs LEDER:

Skat bekræfter i et skriftligt svar til BT, at der er lavet en fejl, der har medført en for lav vurdering af grunden.

’Beklageligvis er der i ’vurderingskreds 14, grundværdiområde 15007’, der blandt andet dækker Kuhlausgade, sket en fejl, som betyder, at området ikke er opdateret med stigningen i 2011. Fejlen berører 394 ejendomme.’ skriver Skat.

Pix-lars løkke

Selv om Skat er klar over fejlen, kan den ikke rettes. Dermed sparer Thorning og de øvrige naboer tusindvis af kroner i skat.

’Med den nuværende lovgivning er det ikke muligt at ændre denne type af fejl, når ændringen vil være til ugunst for ejeren,’ lyder det fra Skat.

Ifølge Statsministeriet har Helle Thorning-Schmidt ikke nogle kommentarer til sagen.

Læs meget mere om sagen i BT onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.