Kenny Bruun Olsen
Kenny Bruun Olsen Foto: CLAUS FISKER SCANPIX DENMARK

Mulig afløser for Thomas Banke blev truet til at trække sit kandidatur, selv om han ikke havde i sinde at overtage borgmesterkæden.

Endnu inden Fredericias borgmester, Thomas Banke (V), havde besluttet sig for at blive på posten, var de fem andre Venstre-medlemmer i byrådet ved at finde et alternativ, hvis Banke skulle vælge at trække sig.

Det var der nogen, der fandt ud af og reagerede på ved at sende et trusselsbrev til en af de fem Venstre-folk, Kenny Bruun Olsen. Brevet blev i første omgang sendt til Venstres lokalformand Jakob Ladingkær (V) og gruppeformand i byrådet, Peder Hvejsel (V), der af den anonyme afsender blev bedt om at bringe brevet videre til Kenny Bruun Olsen.

- Der stod, at hvis jeg ikke trækker mig som kandidat til borgmesterposten, så vil det komme ud i alle landets medier, at jeg har fået lavet sort arbejde, siger Kenny Bruun Olsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han politianmeldte i første omgang ikke truslen, men vælger nu at fortælle om truslerne og rygterne, fordi det konservative medlem af byrådet John Bader (C) i dagens udgave af Politiken siger, at han og de øvrige konservative ikke kunne støtte Kenny Bruun Olsens borgmesterkandidatur, da han hurtigt ville blive væltet som borgmester »hvis de rygter, der går om ham, er rigtige«. John Bader vil i Politiken ikke nærmere ind på, hvilke rygter, der har floreret om Kenny Brrun Olsen. Men Bruun Olsen tror godt, han ved, hvad det drejer sig om.

- Nogen mener, at jeg har fået lavet mit hus sort, men jeg har kvitteringer på det hele. Og jeg har forsøgt at holde min sti så ren som overhovedet muligt, siger Kenny Bruun Olsen, der er rystet over John Baders udmelding.

- Det, som John kommer ud med, er direkte ondskab.

Kenny Bruun Olsen afviser i øvrigt, at han var kørt i stilling som Thomas Bankes afløser.

- Der skete en masse i byrådet på det tidspunkt, og vi skulle jo finde ud, hvad vi skulle gøre, hvis Thomas ville trække sig. Vi har sådan set alle sammen været kandidater i Venstre, men jeg har sagt, at jeg ikke skal noget som helst, da jeg lige er kommet til et firma, hvor jeg har et rigtig godt job med en rigtig god løn. Og jeg ved godt, hvad man kan blive udsat for som borgmester, siger han.

Kort efter nytår kaldte de fem Venstre-medlemmer fra Fredericias byråd de konservative byrådsmedlemmer i møde for at fortælle om overvejelserne i forbindelse med et eventuelt Banke-exit.

- Vi gik til vores allierede, de andre blå, og fortalte om, at vi skulle finde ud af det her. Vi nævnte kandidaterne og fortalte, at det skulle være meget hemmeligt, men sådan noget kan John åbenbart ikke håndtere, siger Kenny Bruun.

Ifølge John Bader blev de konservative byrådsmedlemmer dog kun præsenteret for én mulig afløser for Thomas Banke.

- Det var det, og der var ikke andre, siger John Bader til Berlingske Nyhedsbureau.

John Bader erkender over for Berlingske Nyhedsbureau, at de rygter, som han henviser til i Politiken, blandt andet drejer sig om det påståede sorte arbejde. Og han holder fast i, at det havde været for usikkert at give Kenny Bruun Olsen borgmesterkæden med sådanne rygter florerende.

Kenny Bruun Olsen vil nu politianmelde truslen, som han undrer sig over, hvor kommer fra, da det kun var bestyrelsesmedlemmerne i Venstre og partiets byrådsmedlemmer, der på daværende tidspunkt vidste, at man bryggede på at finde en afløser for Thomas Banke.

- Jeg tør ikke at dømme nogen som helst, men sådan noget her er bare for usselt. Og det er sådan noget, der betyder, at man får lede af alt det her, siger Kenny Bruun Olsen.

Burde Thomas Banke gå af som borgmester i Fredericia, når han har et flertal i byrådet imod sig?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i BT fredag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.