Centrum-Demokraternes leder Mimi Jakobsen tilbød i begyndelsen af 1990'erne Politikens nu afdøde chefredaktør Tøger Seidenfaden en ministerpost i en kommende rød regering ledet af Poul Nyrup Rasmussen, skriver politiken.dk.

Det fremgår af en portrætbog skrevet af journalist Stig Andersen, som udkommer på mandag.

Ifølge bogen tog Tøger Seidenfaden sig et par timers betænkningstid af ren høflighed, da han var på vej ud for at spille sin store passion, brætspillet Diplomacy, da CD's leder kontaktede ham.

- Da Mimi ringede, var jeg på vej ind i en taxa for at besøge nogle venner på Frederiksberg. Og da Diplomacy er et meget intenst spil, var der i realiteten ikke nogen betænkningstid", siger Seidenfaden i portrætbogen, som er skrevet på baggrund af samtaler fra januar 2010 og et år frem.

Tilbuddet om en ministerpost kom, mens Tøger Seidenfaden sad i sin nye stilling som direktør for TV 2.

Mimi Jakobsen kunne efter Tøger Seidenfadens opfattelse ikke sige, hvilken ministerpost der kunne blive aktuel, men »hun antydede justitsministerposten«, fortæller Seidenfaden ifølge politiken.dk.

Mimi Jakobsen inviterede den følgende sommer Seidenfaden og hans familie til middag, hvor hun forsøgte sig igen.

- Tøger, du skal vide, at tilbuddet om en ministerpost står ved magt, og jeg kan skaffe dig en af Centrum-Demokraternes sikre kredse, sagde hun ifølge Seidenfaden og kastede så bomben:

-I virkeligheden er det partiet Centrum-Demokraterne, jeg gerne vil have, du overtager, skriver politiken.dk.

Efter 13 måneder i direktørstolen hos TV 2, fik Tøger Seidenfaden i stedet sit drømmejob som chefredaktør på Politiken, hvor han blev indtil sin død 27. januar i år.