Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den nordjyske DF'er Erik Høgh-Sørensen trækker sig som formandskandidat blot fem dage, før partiet skal vælge ny partileder i Herning.

Det bekræfter han over for B.T., efter 24syv tirsdag bragte nyheden.

Årsagen er personstridigheder og ondt blod mellem ham og  Morten Messerschmidt.

»Jeg har fået vished om, at Morten Messerschmidt i efteråret har forsøgt at få mig ekskluderet for en bagatel. Det er grotesk. Desuden har der været flere historier om, hvordan Messerschmidt taler til kvinder i partiet,« siger Erik Høgh Sørensen til B.T.

»Jeg trækker mit kandidatur for at give de stemmer, jeg eventuelt ville få, videre til en anden kandidat, så vi har større mulighed for at forhindre, at Messerschmidt bliver formand,« siger han.

Erik Høgh Sørensen henviser til en intern mail fra 1. oktober, som DR har kommet i besiddelse af. Her skrev Morten Messerschmidt, at Erik Høgh Sørensen 'har været del af en særdeles partiskadelig fraktion', og at der må 'statueres et eksempel'.

Erik Høgh Sørensen er forhenværende medlem af partiets hovedbestyrelse og byrådsmedlem i Hjørring Kommune.

Tilbage i kampen om at blive partiets næste formand er nu Morten Messerschmidt, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

Erik Høgh Sørensen har altid været en mand med markante meninger internt i partiet – særligt i forhold til Islam.

Hans direkte facon gjorde også, at han ragede uklar med andre i det nordjyske DF-bagland op til årsmødet i september sidste år.

Erik Høgh-Sørensen vil endnu ikke sige, om han nu støtter Martin Henriksen eller Merete Dea-Larsen som formandskandidat.

»Nu vil jeg tale med Martin og Merete, og så vil jeg melde noget ud senere. Det vigtigste er, at vi får en stærk stemme, som kan udfordre Messerschmidt,« siger han.

På søndag holder Dansk Folkeparti ekstraordinært årsmøde i Herning, hvor partiet skal vælge ny partiformand.

Andre læser også