Den 31-årige Thomas Banke (V) trak sig som borgmester i Fredericia på et pressemøde torsdag d.10. januar 2013.
Den 31-årige Thomas Banke (V) trak sig som borgmester i Fredericia på et pressemøde torsdag d.10. januar 2013. Foto: Brian Rasmussen
Den skandaleombruste forhenværende borgmester i Fredericia Kommune, Thomas Banke (V), trækker sig nu helt som byrådsmedlem i Fredericia Kommune. Det skriver han i en pressemeddelelse.

- Det var min intention, at der nu kunne komme ro over Fredericia og Venstre, når jeg havde meddelt min afgang som borgmester. Desværre kan jeg nu konstatere, fra pålidelige kilder, at hetzen imod min person kører videre, hvis ikke jeg trækker mig som menigt byrådsmedlem, skriver Thomas Banke.

- Det hele er nu af en sådan karakter, at jeg ikke længere ønsker, at være en del af det politiske spil i Fredericia, overhovedet. Måden hvorpå enkelte aktører lokalt fører an i kampen mod min person gør, at jeg nu må vægte hensynet til min familie og omgivelser.

- Det er ikke nogen hemmelighed, tværtimod, at jeg har bedt Fredericia Kommune om, at endevende hvert et bilag fra min embedsperiode. Alle forhold om kørselsregnskabet er nu eftertjekket, og der er desværre fundet enkelte uoverensstemmelser i samme boldgade som de forhold, der allerede har været fremme. Det drejer sig bl.a. om tre ture i 2010,hvor der er registreret kørsel både i tog og bil. Jeg skal i den forbindelse understrege, at det samlede beløb drejer sig om under 5.000 kr. over tre år.

- Jeg er blevet bekendt med, at nogle lokalpolitiske aktører vil bruge disse oplysninger til at starte nye mediestorme imod min person. Derfor vælger jeg nu at gå helt ud af fredericiansk lokalpolitik, står der i pressemeddelelsen.

Den detroniserede borgmester Thomas Banke (V) trak sig i torsdags som borgmester for byen efter at der i en måned havde været alvorlig kritik af ham på grund af bilagsrod, misbrug af kommunens kreditkort og morfin-misbrug.

17. december stillede et samlet byråd i Fredericia og Venstres bestyrelse i Fredericia et mistillidsvotum til Thomas Banke, og opfordrede ham til at gå af.

7. januar i år meddelte Venstres bestyrelse i Fredericia, at man alligevel bakkede op om Thomas Banke, som de opfordrede til at vende tilbage til borgmesterposten.

Den 9. januar begyndte farcen i Venstre i Fredericia for alvor. Først blev Thomas Banke ekskluderet af de fire Venstre-byrådmedlemmer, Hanne Lumby, Kenny Bruun Olsen, Børge Larsen og Peder Hvejsel.

De fire byrådsmedlemmer blev derefter selv ekskluderet af bestyrelsen i Venstre i Fredericia, og om aftenen indlemmede det sidste tilværende byrådsmedlem, Pernelle Jensen, Thomas Banke i partiet igen.

Mere følger..
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.