Kristian Thulesen Dahl ville ikke selv skrive under på noget, han ikke har set indholdet af.

Det siger DF-formanden til BT og kommenterer dermed for første gang sagen om, at Rikke Karlsson har forladt DF i protest, fordi hun ikke vil skrive under på deltagelse i to fonde, hendes kollega Morten Messerschmidt har oprettet.

»Jeg vil heller ikke skrive under på noget, jeg ikke har set. Så det forstår jeg da godt. Man kunne jo nærmere klandre hende, hvis hun skrev under på noget, hun ikke vidste, hvad var. Og det er der jo heller ikke nogen i DFs ledelse, der har bedt hende om,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Men det har Morten Messerschmidt jo åbenbart bedt hende om, og hvis du synes, det er forkert, kritiserer du jo ham?

»Det må du snakke med Morten om. Jeg har jo ikke været til stede, da tingene er foregået, og er ikke som sådan inde i det.«

Kristian Thulesen Dahl siger også, at det var unødvendigt, at Rikke Karlsson meldte sig ud, og at han var parat til at tage til Bruxelles for at udrede tingene med hende.

Rikke Karlsson siger, at Thulesen Dahls tavshed medvirkede til hendes beslutning om at melde sig ud.

»Jeg skrev en redegørelse om hele sagen på en mail til Kristian lørdag 10. oktober, og jeg havde talt med ham dagen før, hvor han lovede at kigge på det. Han sagde, at han selvfølgelig ville kigge på det, men jeg hørte ikke mere fra ham,« siger Rikke Karlsson.

»Kristians stilhed voksede i mig. Jeg spekulerede på, om han ville ringe til Morten for at høre hans side af sagen. Jeg havde bedt Kristian om ikke at tale med Morten, før vi har talt sammen. Men der skete ingenting søndag, og til sidst sagde jeg til min sekretær Jeanette: »Jeg tror ikke, jeg kan klare det her mere. Jeg føler mig til grin.«

Kristian Thulesen Dahl bekræfter, at de talte sammen lørdag:

»Vi havde en samtale på en halv times tid. Hun sagde, hun ville sende mig en mail, og det gjorde hun også. Men det var mit indtryk, at vi skulle tale om det i løbet af den følgende uge. Jeg åbnede også op for, at jeg kunne tage til Bruxelles, hvis det var nødvendigt.

Jeg var ikke klar over, at hun mente, vi skulle tale sammen i weekenden. Og så meldte hun sig ud, hvilket jeg synes er utrolig ærgerligt. Det var unødvendigt. Hendes muligheder for at diskutere det her i partiet var ikke udtømte.

Min holdning var, at de måtte snakke om det nede i Bruxelles. Der er rigeligt på mit bord i forvejen. Hun forelægger mig ikke noget, hvor jeg føler, at tingene ikke er i orden. Hun er utryg, men hun siger jo ikke, at hun tror, der er nogen, der har taget af kassen. Jeg vidste kun, at det handlede om økonomi. Jeg åbnede for at sætte mig nærmere ind i det, men det punkt nåede vi så aldrig til, fordi hun meldte sig ud,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Andre læser også