Lyt til artiklen
____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den tidligere Venstre-borgmester i Pandrup, Flemming Jansen, forlod tidligere onsdag sit parti Venstre i protest mod, at Venstre har betalt tøj for 152.000 kroner til partiets formand, Lars Løkke Rasmussen. Nu taler Flemming Jansen ud om sin afsked fra Venstre i BT, og der bliver ikke lagt fingre imellem.

- Lars Løkke har aldrig været ude i det virkelige liv. Han er vokset op i VU, og det var alle hans venner fra VU, han gjorde til ministre – og nogen af dem havde ikke engang taget deres eksamen, inden de blev ministre. Det giver altså ikke en seriøs og kvalitetsbetonet politik. Der skal nogen med mere erhvervs- og livserfaring til, siger Flemming Jansen.

Han siger videre, at han mener, Venstre har brug for nye kræfter. Desuden efterlyser han en mere liberal politik hos sit nu tidligere parti.

- Jeg har mistet tilliden til den nuværende ledelse i Venstre. Jeg vil ikke afvise, at jeg stadig vil stemme på Venstre, men jeg vil ikke betale kontingent mere. Venstre er de seneste år gået på kompromis med borgerlig-liberal politik i en grad, så det nærmer sig socialisme. Der skal nogle nye mennesker til med noget mere livserfaring og føling med, hvordan almindelige mennesker lever deres liv. Det er trods alt deres penge, vi bruger, siger han til BT.

Flemming Jansen mener, at Lars Løkkes dyre tøj er med til at sende de helt forkerte signaler ud til danskerne. Han klandrer desuden sin nu tidligere formand for at være med til at forstærke politikerleden, som Jansen kalder en kræftsvulst.

- Nu har vi haft skandaler nok. Jeg kan ikke forsvare det, og så kan jeg heller ikke være en del af det. Det er ikke underbukserne og sokkerne og habitterne og skjorterne, der støder mig som sådan. Det er den signalværdi, der ligger i det. Tænk på alle de hårdtarbejdende danskere, der kæmper for at få det til at hænge sammen i hverdagen. Når så en af dem, der skal repræsentere den danske befolkning, og hans parti agerer på den måde, så virker det stødende, og det svækker tilliden til politikerne, som i forvejen er meget flosset. Lars Løkke bidrager til politikerleden, som er en kræftsygdom i et folkestyre.