Lyt til artiklen

Lige nu mødes Moderaterne og Venstre med Mette Frederiksen for at forhandle om en ny regering.

Lørdag aften fortsatte forhandlingerne til efter midnat.

Det trækker med andre ord op til, at en ny regering er ved at være på trapperne.

Moderaterne, Venstre og De Radikale er stadig med i forhandlingerne. De Radikale forlod dog i går aftes forhandlingsmødet før de to andre partier.

Venstre er netop ankommet til forhandlingerne på Marienborg, men har ikke sagt noget til pressen, før de gik ind.

Det har derimod Lars Løkke Rasmussen, der netop har sagt til pressen foran Marienborg, at han mener, der skal findes »nye løsninger« på en af de helt store knaster i regeringsforhandlingerne, nemlig spørgsmålet om, hvorvidt der skal laves en uvildig advokatvurdering af Mette Frederiksen mulige juridiske ansvar i minksagen.

»Vi kan ikke føde en regering, der laver juridiske undersøgelser af statsministeren,« siger Lars Løkke Rasmussen på vej ind til mødet.

Og meget tyder da også på, at det ender med at blive en SVM-model med en regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Lars Løkke Rasmussens Moderaterne.

»Ud fra det, vi hører lige nu, så ligger det ret fast, at det bliver en SMV-regering, hvor man også tager Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne med,« siger B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen.

»Som jeg hører det, så vil De Radikale også stadig gerne med i en regering, men det er mindre sikkert, om det også ender med, at de kommer det,« siger Joachim B. Olsen.

De Radikale er søndag eftermiddag ikke dukket op til forhandlingerne på Marienborg.

Joachim B. Olsen forventer ikke, at sammensætningen af en ny regering vil være på plads hverken i dag eller i morgen, mandag.

»Der er stadig en række ting, der skal på plads. Et bud kunne være, at man er klar med et regeringsgrundlag omkring tirsdag, og derfra vil kunne præsentere regeringen onsdag,« siger Joachim B. Olsen.

Lyt til B.T.s politiske podcast Slottet & Sumpen med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen.