Lyt til artiklen

Udviklingsminister Søren Pind er nu blevet anmeldt til Københavns Politi for at have begået såkaldt passiv bestikkelse, mens det eksklusive tøjmærke SAND er politianmeldt for at bestikke politikere.

Anmeldelsen kommer efter B.T.s artikler om, at Søren Pind har taget imod et særligt rabatkort fra tøjmærket SAND.

Pind forklarede i onsdagens B.T., at kortet er et storkundekort og kun er givet til ham, fordi han er storforbruger af SAND.

Men i dag sættes der et alvorligt spørgsmålstegn ved den forklaring, fordi det er kommet frem, at også Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt og partiets politiske ordfører Henrik Sass-Larsen har fået et rabatkort fra SAND.  

- Jeg har aldrig brugt det kort, som jeg fik tilsendt uden at have bedt om det. Måske har jeg en gang været i deres butikker for tre år siden, siger Henrik Sass-Larsen til B.T. i dag. 

Det er tidligere konservativ borgmester i Hørsholm Uffe Thorndahl, der står bag anmeldelsen. Han mener, der er tale om en klokkeklar bestikkelsessag.

- Det står klart, at tøjfirmaet Sand lyver, når firmaet forklarer, at Søren Pind har modtaget sit kort, fordi han er en storkunde. Nøglepolitikere som overhovedet ikke er kunder modtager helt åbenbart også rabatkortet, når Tøjfirmaet vurderer, at det kan betale sig at 'smøre' de pågældende politikere. Altså en hel åbenbar overtrædelse af § 122, siger Uffe Thorndahl og tilføjer:

- Søren Pinds forklaring af dags dato er derfor også løgn. Han har ikke fået kortet, fordi han køber meget i forretningen. Han har fået kortet, fordi det kan betale sig for tøjfirmaet, og hermed er overtrædelsen af straffelovens § 144 også klar.
 
Københavns politidirektør Johan Reimann har i dag modtaget anmeldelsen.