Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når danskerne skal angive, hvad de vil stemme til det kommende valg til Europa-Parlamentet, ligger Dansk Folkeparti i toppen, og det samme gør partiets spidskandidat, Morten Messerschmidt (DF), når man beder vælgerne vurdere spidskandidaternes præstation indtil nu. Det skriver Jyllands-Posten.

I en måling analyseinstituttet Wilke har foretaget for avisen, får Messerschmidt den højeste score af alle spidskandidater på en skala, hvor 10 betyder, at politikeren klarer sig rigtigt godt, og 0 er lig med rigtigt dårligt.

Messerschmidt får karakteren 5,5 og er dermed et mulehår foran SF-veteranen Margrete Auken (SF), der får 5,2.

Hun langer hårdt ud efter sin politiske modstander.

»Han laver ikke noget som helst. Han er her jo næsten aldrig og deltager ikke i udvalgsarbejdet. I stedet lever han på Facebook, Twitter og DR2, hvor han er på hele tiden. Når han er på tv, er mange imponerede over, at han står og taler EU så botanisk, at man ikke kan høre, hvad han siger. Det lyder, som om at han har styr på det hele, men det har han ikke. Det har jeg opdaget. Jeg er faktisk overrasket over, at han har så lidt styr på det,« siger Margrete Auken.

Morten Messerschmidt har med egne ord »efterhånden ondt af Margrete Auken«.

»Dels tilhører hun jo en hensygnende ideologi, dels er hun åbenbart ved at udvikle en paranoia og en virkelighedsforskydning, som er trist at observere. For jeg deltager i den grad i det lovgivende arbejde. Blandt andet har Margrete Auken lige støttet en rapport, som jeg har skrevet, og som åbner for afstemninger, så borgere lettere kan se, hvad vi medlemmer af parlamentet stemmer. Jeg synes, det er pinagtigt, at Margrethe i desperation over sit eget partis situation tyr til den slags angreb,« siger han.

Messerschmidt glæder sig dog over udsigten til et kanonvalg for ham selv og Dansk Folkeparti. Han mener, at det hænger sammen med den aktuelle debat om børnechecken og EU-borgeres ret til danske velfærdsydelser.

»Men jeg vil også sige, at de andre kandidater har gjort en dyd ud af ikke at være synlige i den danske debat,« siger han til Jyllands-Posten.

Andre læser også