De indefrosne feriepenge er med i de overvejelser, som regeringen har i forhold til en sommerpakke, der skal give danskerne flere penge mellem hænderne.

Det siger finansminister Nicolai Wammen (S), der onsdag i folketingssalen blev spurgt til, om danskerne snart kan få udbetalt de indefrosne feriepenge.

- Jeg ser feriepengene som et stærkt værktøj i kassen. Vi vil i morgen drøfte med folketingets partier, hvilke forskellige værktøjer vi kan bringe i anvendelse, siger finansministeren efter dagens spørgetimen.

Tirsdag fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) det samme i en spørgetime. Her slog hun ligeledes fast, at det var med i regeringens overvejelser.

Tidligere har statsministeren varslet en såkaldt sommerpakke. Den kan give danskerne flere penge mellem hænderne for at øge forbruget og sikre arbejdspladser i kølvandet på coronakrisen, lød det.

Nicolai Wammen vil dog ikke kommentere, om feriepengene bliver en del af regeringens sommerpakke.

- Jeg tror ikke, at vi kommer det nærmere i dag. Vi taler med folketingets partier om i morgen, hvilke initiativer vi synes er fornuftige, siger han.

Forslaget om at udbetale de indefrosne feriepenge blev allerede bragt på banen i starten af coronakrisen, hvor flere partier luftede forslaget.

2020 er nemlig det år, hvor ferieloven blev ændres, og hvor staten indefryser fem ugers feriepenge for alle frem til pensionsalderen.

Den indefrosne ferie indsættes på en nyoprettet fond, Lønmodtagernes Feriemidler. Fonden udbetaler senere pengene, men først den dag, hvor man har ret til at få folkepension. Fonden investere løbende pengene.