En dansk nazist og tidligere hjemvendt irak-veteran har på Facebook skrevet, at han vil tage livet af samtlige politikere i Folketinget.

Den tidligere danske Irak-soldat Chris Haaning Sørensen, der flere gange er mødt op til koncerter i naziborgen i Greve, skriver således om at bruge sit militære maskingevær til at rydde op.

'Jeg stemmer for, at vi bare tager landsforræder højborgen i kbh i stedet aka Christiansborg', skriver han under billedet af sig selv i dansk militæruniform med maskingevær.

Og da en anden højreorienteret ved navn Simon Nielsen svarer ved at sige: 'Åh ja, og hejser flaget i toppen når alle møgsvinene er døde,' sætter Chris Haaning Sørensen trumf på ved at sige: 'præcis du.'

Det er Researchkollektivet Redox som offentliggør truslerne fra Facebook. De skriver at Chris Haaning Sørensen i dag er medlem af Danskernes Parti. Det afviser formanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, der selv er tidligere soldat i Livgarden og medlem af det danske naziparti.

- Han er ikke medlem hos os. Men jeg kender ham fra min tid i DNSB. Blandt andet var jeg med til samme koncert hvor billedet blev taget, siger Daniel Carlsen til B.T.

Han lægger afstand til sin tidligere bekendte fra DNSB.

- Jamen, Chris står for det modsatte os. Vi står for tryghed og går ikke ind for vold, siger Daniel Carlsen.

Til B.T. fortæller Chris Haaning Sørensen, at han godt kan se, at beskeden han skrev for fire måneder siden ikke er så smart.

- Det er en joke, som jeg skrev dengang. Jeg går på ingen måde ind for vold og har ingen våben. Og i dag ville jeg ikke skrive sådan. Det er ikke så smart i lyset af, hvad der er sket i Norge. I dag er jeg i øvrigt ikke længere politisk aktiv - jeg er bare mig selv, siger Chris Haaning Sørensen til B.T.