Der var meget mere sex i islam i gamle dage, mener Naser Khader, som har fortolket en 'fræk' arabisk bog, der er 500 år gammel.

Naser Khader læner sig frem mod mig, så jeg kan se, han har en pointe.

»Tænk på '1001 nat'. Den handler kun om sex,« siger han.

Det skal nok passe. Det er nogle årtier siden, jeg har læst de arabiske godnathistorier, men jeg tager hans ord for det.

Vi sidder på hans kontor og drikker morgenkaffe, mens hans to livvagter pænt venter udenfor.

Livvagterne og Naser er vant til hinanden. Han har været under PET-beskyttelse i mere end 20 år. Siden han i 1996 udgav bestselleren 'Ære og skam', som provokerede i nogle islamiske kredse. Det er på mange måder krævende at være under PET-beskyttelse. Når han skal i biografen eller på restaurant, skal han bestille fire pladser. To til ham og kæresten og to til PET-vagterne.

Livvagterne kender mig udmærket. Nogle af dem er også somme tider sammen med Pia Kjærsgaard eller Inger Støjberg. De har sikkert hørt meget, men holder mund med det.

Der er kommet en del bøger fra Naser Khader siden, og nu har de De Konservatives udlændingeordfører fortolket og kommenteret en 'fræk' arabisk bog, der er 500 år gammel, og som sidst blev udgivet i Danmark i 1950'erne. Den hedder 'Den duftende have' og handler stort set også kun om sex.

Udlændingeordfører Naser Khader (K) har skrevet en ny bog. 
Udlændingeordfører Naser Khader (K) har skrevet en ny bog.  Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

»Jeg opdagede første gang bogen, da jeg lavede research til 'Ære og skam'. På trods af dens poesi og skønne ord var det lidt som at have købt et nummer af Ugens Rapport, da jeg stod med den på Det Kongelige Bibliotek i København,« siger Naser Khader.

Senere kiggede en boghandler i Damaskus skeptisk på ham og måtte ned i kælderen for at finde et eksemplar, da Naser Kader købte den på arabisk.

»Det var som at kigge ind i en ny og forbudt verden. Tænk engang, at man kunne skrive sådan om sex i den arabiske verden,« siger han.

'Den duftende have' af Shiek Nefzaoui gennemgår en række samlejestillinger, hvoraf nogle er lige til at gå til, mens andre andre er ret ekvilibristiske, som en slags arabisk pendent til det indiske Kama Sutra.

'Lovet være Allah, der har anbragt kilden til mandens største glæde i kvindens naturlige dele og kvindens største glæde i mandens naturlige dele!'

Sådan indleder Sheik Nefzaoui sin lystvandring i den duftende erotiske have. Tuneseren Sheik Nefzaoui levede i 1500-tallet, og hans samtids viden, digtning og forestillinger fra den arabiske verden var stoffet til denne elskovslære, der ifølge litteratursiden.dk 'alderen til trods stadig kan gavne og fornøje'.

Siden er sex i islam ifølge Naser Khader blevet formørket, kvinder blevet tildækket og erotik - også blandt homoseksuelle - er sat i et mentalt fængsel.

»Sex spiller en stor rolle i islam. Oprindeligt var islam åben omkring sex og kvinders nydelse. I dag lever vi i en tid, hvor sex i islam fortolkes meget restriktivt. Den formørkede seksualmoral skaber kvindeundertrykkelse og enorm frustration blandt muslimske mænd. Mit råd til muslimer og andre er: Læs den bog. Dengang var islam meget mere åben og liberal omkring sex, og man havde større respekt for kvinder.«

Foto: Foto: Andreas Karker
Vis mere

»Synet på homoseksualitet var også meget mere åbent tidligere. Der er meget hykleri omkring det. Homoseksualitet er lige så udbredt i arabiske lande som andre steder, man taler bare ikke om det. Formørkelsen startede, da islamismen fik fremdrift i begyndelsen af 1900-tallet. Der er brug for en seksuel revolution i islam,« siger Naser Khader.

Jeg tager Nasers bog med mig, da jeg går. Shiek Nefzaouis vil han ikke af med til mig. Livvagterne vinker: Vi ses.