Dronningens klare opsang om, at folk skal tilpasse sig den danske samfundsmodel,hvis de kommer til landet, går rent ind hos De Konservatives Naser Khader.

Han kaster sig dermed ind i den ophedede debat om Dronningens opsang til indvandrere i kølvandet på hendes interview til Berlingske søndag.

»Det er tiltrængt. Det er godt, hun kommer ind i debatten. Alle lytter til hende på tværs af de politiske skel. Derfor er det vigtigt, at det kommer fra hende i stedet for, det kommer fra mig. Det gør en stor forskel, at hun siger det«, siger Naser Khader til BT.

Han er erklærer sig dermed lodret uenig med imamen Fatih Alev, der har sagt, at »muslimer har mistet en kær støtte« med dronningens udtalelse. Naser Khader kalder Fatih Alev fornæmet og siger, at uanset, hvordan dronnigen havde formuleret sig, så ville han være utilfreds. Den nyslåede konservative folketingskandidat kan ikke se, hvordan man kan falde på halen over dronningens klare snak.

»Hvad er der galt i at sige, at vi har nogle traditioner i det her land, der skal fylde mest. Man er velkommen her, men man skal være lovlydig«, siger Naser Khader.

Også Lars Aslan Rasmussen, der sidder i Københavns Borgerrepræsenation for Socialdemokraterne, har meget lidt til overs for Fatih Alevs kritik.

»Jeg er så træt af, at offerkortet skal spilles konstant. Det er dødssygt. Fatih Alev burde koncentrere sig mere om de problemer, han som imam selv er med til at skabe«, lyder det fra ham.

Lars Aslan Rasmussen, der selv har en far med tyrkisk oprindelse, tolker ikke, at Dronningen henvendte sig specielt til muslimer, men snarere indvandrere generelt.

»Jeg går også ud fra, at hun synes, at indvandrere fra Polen og Filippinerne også skal tilpasse sig det danske samfund. Jeg har aldrig hørt dronningen generalisere«.

»Jeg synes, at Dronningen har været meget nuanceret i debatten. Hun fokuserer ikke på muslimer, som nogle imamer og dem på den yderste højrefløj gør«, siger han.

Ligesom Naser Khader mener han, at Droningen kan noget, politikere ikke kan, når det kommer til at samle Danmark om demoraktiske værdier.

»Jeg tror, mange danskere vil stemme på Dronningen, hvis hun stillede op til valg«, siger Lars Aslan Rasmussen.