Sangerinde Nanna Lüders.
Sangerinde Nanna Lüders. Foto: Linda Henriksen

Forfatteren til sangen 'Afrika', Nanna Lüders Jensen, har besluttet at anlægge sag mod regeringspartiet for at have krænket hendes ophavsret, da folketingsgruppen ved partiets landsmøde i 2010 omskrev, afsang, optog og offentliggjorde hendes sang 'Afrika' uden at have fået lov.

Det fortæller Tjill Dreyer, som er sekretariatschef i DJBFA, foreningen af danske sangskrivere og komponister, som fører sagen for sangerinden, til politiken.dk.

Under de konservatives landsmøde i oktober 2010 skrev partimedlemmerne en ny tekst til melodien, som blev afsunget under mødet. Fællessangen blev optaget opå video og derefter offentliggjort på YouTube. Den er dog siden blevet fjernet fra hjemmesiden.

Nanna Lüders Jensen

Nanna

Ordene lød bland andet: »Konservativ, konservativ, det bliver bedre dag for dag«, og de ord fik dengang Nanna Lüders Jensen til at rette en kraftig kritik af partiet og bede DJBFA gå ind i sagen og forhandle med konservative.

De forhandlinger brød endeligt sammen 17. august i år, da partiet i en mail afviste at finde en mindelig løsning på sagen. Det fik mandag i denne uge foreningens advokat til at sende en stævning afsted til byretten, hvori konservative anklages for brud på ophavsretslovens paragraf 3.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.