- Det er komplet uetisk, og det bedste ville være, hvis de skyndte sig at donere nogle penge i en helvedes fart, siger Nanna efter De Konservatives bommert.
- Det er komplet uetisk, og det bedste ville være, hvis de skyndte sig at donere nogle penge i en helvedes fart, siger Nanna efter De Konservatives bommert. Foto: Kim Haugaard

Et festligt indslag på De Konservatives landsmøde i weekenden kan nu ende med at få konsekvenser for partiet. Sangerinden Nanna Lüders er nemlig faret i flint over et musikalsk indslag, hvor politikerne brugte hendes Afrika-sang.

På et tidspunkt indtog folketingsgruppen scenen med et nummer lavet på hjælpesangen "Afrika". Det falder absolut ikke i Nanna Lüders Jensens smag.

Hun skrev sangen i 1985 og er enig med Dansk Røde Kors om, at der skal komme en konsekvens for De Konservative.

Det siger Nanna Lüders Jensen til Ekstra Bladet.

- Det logiske udfald af De Konservatives bommert ville være, hvis det kom Afrika til gode. Det er komplet uetisk, og det bedste ville være, hvis de skyndte sig at donere nogle penge i en helvedes fart, udtaler hun til avisen.

- Det er jo ikke bare misbrug af en sang, men misbrug af et meget alvorligt problem. Det er en støttesang for Afrika, og det er meget grænseoverskridende, at de bruger sangen på den måde, siger Nanna Lüders Jensen.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.