Mattias Tesfaye skal ikke regne med en næstformandspost i Socialdemokratiet lige foreløbig
Mattias Tesfaye skal ikke regne med en næstformandspost i Socialdemokratiet lige foreløbig Foto: Torkil Adsersen
Mattias Tesfaye skiftede søndag aften parti fra SF til Socialdemokraterne. Men han skal ikke regne med at stige til tops foreløbig, ifølge Socialdemokaternes næstformand

Den tidligere næstformand i SF, Mattias Tesfaye, er mere end velkommen som partimedlem i Socialdemokratiet ifølge næstformand Mogens Jensen. 

- Jeg hilser ham velkommen. Mattias har nogle synspunkter og en politisk linje, der går meget godt i spænd med de værdier, som vi har i Socialdemokratiet, siger Mogens Jensen, der beskriver Tesfaye som 'rigtig fornuftig' og 'en god tænker'.

Næstformanden har ikke været klar over Tesfayes ønske om at skifte parti 'mere end alle andre', som han siger. Men selvom Mattias Tesfaye hos SF kunne bryste sig af titlen som næstformand, skal han ikke regne med at ryge til tops i sit nye parti lige med det samme. 

- Vi har en tradition for, at man bygger sig selv og sine poster op. Det kommer jo også an på, hvor aktiv han selv ønsker at være, siger Mogens Jensen til bt.dk. 
Hos næstformanden i Socialdemokratiet er det især Mattias Tesfayes værdigrundlag fra fagbevægelsen 3F og de inputs han kan komme med fra arbejdspladserne, der bliver gode for Socialdemokratiet at gøre nytte af. Men det bliver altså ikke med en ordfører- eller formandspost lige foreløbig. 

- Jeg tror heller ikke Mattias selv regner med, at han ryger til tops lige med det samme. Man skal jo yde et aktivt bidrag og bygge det stille og roligt op. Når han har overbevist oppositionen og vælgerne, så kommer posterne hen ad vejen, siger Mogens Jensen. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.