Hovedstadens formand for Radikale meldte tirsdag ud, at han trak sig fra posten. Næstformanden er helt uforstående over for hans beslutning.

Grove beskyldninger om løgne og intriger blev kastet efter spidskandidaten for De Radikale i København, Anna Mee Allerslev, da formanden for Hovedstadens Radikale, Bo Nissen Knudsen, på Facebook offentliggjorde, at han trak sig fra sin post.

Den beslutning er kommet fuldstændig bag på partiets næstformand i Hovedstaden, Anne Eskildsen.

»Det er en meget voldsom udmelding, som vi ikke forstår, hvor kommer fra,« siger hun, der er ked af, at Bo Nissen Knudsen trækker sig, da hun mener, at han gjorde et godt stykke arbejde for partiet.

Anne Eskildsen oplyser desuden, at hun fortsætter som næstformand, mens Viktor Dylander bliver ny formand for Hovedstadens Radikale.

Partigruppen var ikke på forhånd informeret om, at Bo Nissen Knudsen ville trække sig som formand.

»Vi så det på Facebook på samme tid som alle andre. Derfor var det et chok for os, at han vælger at gå,« siger Anne Eskildsen.

Derfor fik gruppen også travlt, da de så Bo Nissen Knudsens opslag.

»Vi har skulle konstituere den nye formand. Efter det skal vi ud over stepperne, og vi skal ud og fortælle om de politiske ting, vi gerne vil gøre,« siger Anne Eskildsen.

Anne Eskildsen fortæller desuden, at hun fortsat støtter Anna Mee Allerslev som spidskandidat.

Tidligere formand for Kampagneudvalget Rasmus Pontoppidan bakker Bo Nissen Knudsens opslag op.

Anna Mee Allerslev har tidligere tirsdag udtalt til Ritzau, at hun er »rigtig ked« af Bo Nissen Knudsens opslag.

»Vi har også tidligere haft et rigtig godt samarbejde. Dengang han var næstformand, samarbejdede vi også rigtig godt. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke anerkendte, at der har været noget turbulens og nogle konflikter her,« siger Anna Mee Allerslev til Ritzau.

Anna Mee Allerslev oplevede voldsom modvind, da B.T. i september påviste, at hun lånte Københavns Rådhus gratis til sit bryllup. Hun stillede desuden 84 spørgsmål til kommunale embedsmænd om brylluppet.

Hun fik også et gratis lokale stillet til rådighed af Øens Murerfirma, som Københavns Kommune samarbejder med, da hun fyldte 30 år.

Efter kritik betalte hun 17.316,25 kroner for receptionen. I indeværende uge har hun også betalt 65.000 kroner for leje af rådhushallen.