Den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir opfordrer alle muslimer til at holde sig væk fra stemmeurnerne til folketingsvalget torsdag 15. september.

I en ny pressemeddelelse, som cirkulerer blandt organisationer, medier og politikere, anklager Hizb ut-Tahrir landets politikere for at have 'lanceret et håbløst forsøg på at lokke muslimer til stemmeurnerne til folketingsvalget', som de skriver.

Og budskabet er klart. Muslimer skal ikke stemme til valget og dermed 'erstatte Islam med vestlige politiske idéer'.

Den melding får folketingsmedlem for Socialdemokraterne, Yildiz Akdogan, som har tyrkisk/kurdisk baggrund, helt op i det røde felt.

- Jeg bliver både forarget og vred over de dobbeltmoralske hyklere, der i den grad misbruger demokratiets ytringsfrihed og forsamlingsfrihed, og bruger religionen som instrument for deres skrækkelige ideologi, lyder det fra Yildiz Akdogan.

Slår ring om demokratiet

Hun frygter, at Hizb ut-Tahrirs skræmmepropaganda kan få især unge muslimer til at lade være med at sætte deres kryds ved valget på torsdag.

- Jeg var ude hos en forening med muslimer, hvor jeg fik spørgsmålet 'Hizb ut-Tahrir går rundt og siger, at I går ind for dyresex. Det kan man da ikke'. De går og spreder løgne for at skræmme muslimer fra at stemme, og det kan godt påvirke især de unge muslimske drenge. De burde skamme sig, siger hun harmdirrende.

Også Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, tager dybt afstand fra organisationens opfordring.

- Jeg betragter det som om, at Hizb ut-Tahrir melder sig ud af det danske demokrati ved at sige, at de ikke vil stemme og opfordrer folk til det samme. Men det er ikke overraskende, at de ønsker et andet samfund end det, vi har, siger Karsten Lauritzen.

- Det skal  ikke være en beslutning, som er båret af religiøse hensyn af nogen art. Så jeg håber ikke, at nogen er dumme nok til at lytte til sådan et råd, siger han.
 
Både politikerne Özlem Cekic (SF), Yildiz Akdogan (S) og Kamal Qureshi (SF) har fået skændet deres valgplakater.

De mener, at der er tale om religiøst betinget hærværk fra folk med tilknytning til Hizb ut-Tahrir.

Det afvises dog fuldstændigt af Hizb ut-Tahrirs talsperson, Chadi Freigen.

Se brevet her :
Her er brevet, hvori Hizb ut-Tahrir opfordrer muslimer i Danmark til ikke at stemme ved folketingsvalget 15. september.
Her er brevet, hvori Hizb ut-Tahrir opfordrer muslimer i Danmark til ikke at stemme ved folketingsvalget 15. september.
Vis mere


Brevet findes også på Hizb ut-Tahrirs hjemmeside her.