Manu Sareen er en mand med et utal af kasketter. Nu står den på fuldtidsarbejde i Folketinget.

Socialpædagog, børne- og kogebogsforfatter, integrationskonsulent og meget mere.

Nu kan indisk-fødte Manu Sareen også skrive folketingspolitikker på CV'et efter et fremragende valg for De Radikale og ham personligt med 14.505 stemmer.

Dermed blev tredje gang lykkens gang for Sareen, som også forsøgte at overbevise vælgerne i 2005 og 2007.

Han har dog allerede fået lov at snuse til drømmen om Christiansborg som vikar for Lone Dybkjær, da hun var sygemeldt i begyndelsen af 2011.

- Jeg er utrolig stolt af de mange personlige stemmer, jeg har fået. Det er en stor tillidserklæring, som jeg gerne vil takke for. De mange personlige stemmer er jo også et udtryk for store forventninger - og de forpligter, siger Manu Sareen.

Han vil nu knokle for at omsætte partiets idéer til reelle politiske løsninger.

- Jeg glæder mig vildt meget til at træde ind i den radikale folketingsgruppe, og sammen med resten af gruppen gøre Radikale Venstre til det mest centrale parti i dansk politik igen. Vi skal genskabe et trygt og tolerant Danmark, siger Manu Sareen.

Flere politiske iagttagere har allerede peget på den nyvalgte folketingspolitiker, som et godt bud på en radikal minister, hvis partiet vælger at gå med i S-SF-regeringen.

Det er da også en ret garvet politiker, som træder ind på Borgen. De sidste knap 10 år har Manu Sareen siddet i Københavns Borgerrepræsentation, hvor han har haft flere fremtrædende poster for partiet.

Han sagde sågar nej tak til en borgmesterpost, da partifællen Klaus Bondam i 2010 trak sig. Manu Sareen ville hellige sig kampen om at komme i Folketinget.

Derudover er den nyvalgte allerede et særdeles kendt ansigt i offentligheden som integrationsekspert - her han trukket på både uddannelsen som socialpædagog, og på det personlige, da hans forældre er fra Indien.

Hvad færre ved, er, at Sareen har skrevet populære børnebøger de seneste år, og blandt andet har modtaget flere børnebogspriser.

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Manu Sareen skulle blive politiker eller forfatter, da han blev født i Indien i 1967.

Familien Sareen emigrerede til Danmark i 1971, da Manu var fire, og familien bosatte sig på Islands Brygge i København, hvor hans forældre havde en butik og arbejdede på livet løs.

/ritzau/