Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter pres fra store dele af folketingsgruppen har Morten Messerschmidt måttet droppe Pia Kjærsgaard i den nye DF-ledelse, som bliver sammensat på et gruppemøde senere i dag.

Det bekræfter Pia Kjærsgaard selv over for Berlingske.

»Jeg bliver ikke en del af ledelsen, og det har jeg det meget, meget fint med. Jeg er overhovedet ikke hverken ked af det eller oprørt eller noget som helst,« siger Pia Kjærsgaard:

»Min rolle i partiet har altid været stor, og det vil den fortsat blive ved med at være. Jeg sidder på udlændingepolitikken, på dyrevelfærd og på hele værdipolitikken. Det er ikke, fordi jeg mangler arbejde.«

Før formandsvalget talte Messerschmidt ellers meget varmt om, at Pia Kjærsgaard skulle tilbage i ledelsen.

Men flere folketingsmedlemmer har direkte blæst til krig, hvis Pia Kjærsgaard får en plads i det magtfulde organ.

»Hun skal selvfølgelig ikke være i ledelsen. Det ville være torskedumt. Hun har ikke opført sig, som en forhenværende formand bør, under den her formandsvalgkamp,« sagde integrationsordfører, Marie Krarup, til B.T. lige efter formandsvalget i Herning.

Siden har hun truet med at forlade partiet, hvis Pia Kjærsgaard får en plads i ledelsen.

Ifølge B.T.s oplysninger har mindst halvdelen af folketingsgruppen en indædt modstand på et comeback for Pia Kjærsgaard.

På Dansk Folkepartis gruppemøde klokken 11 bliver den nye gruppebestyrelse vedtaget.

Det består foruden Messerschmidt af en gruppeformand, politisk næstformand, gruppesekretær og et menigt medlem.

Det er endnu uvist, hvem der indtager posterne. Men internt i partiet nævnes navne som René Christensen og Dennis Flydtkjær, ligesom det heller ikke er udelukket, at Peter Skaarup kan redde sig en plads i ledelsen, selv om han skulle miste posten som gruppeformand.

Posterne, bliver vedtaget på gruppemødet, er nøje placeret af Messerschmidt.

Gruppebestyrelsen på Christiansborg får nemlig også en plads i partiets hovedbestyrelse, som har den organisatoriske magt i DF.

Hvis Messerschmidt sikrer sig et solidt flertal af hans egne støtter i hovedbestyrelsen, kan han afværge eventuel modstand og oprør mod hans linje.

Andre læser også