Socialdemokraten Mogens Lykketoft tjener omkring 1,4 millioner kroner om året for sit job som formand for FNs Generalforsamling - og oveni den pose får han sin ministerpension.

Mogens Lykketoft (S) får den højeste pension for tidligere ministre oveni jobbet som formand for FNs Generalforsamling, skriver Ekstra Bladet.

For jobbet i FN tjener Mogens Lykketoft omkring 1,4 millioner kroner om året, og 23.000 kroner tikker ind på den tidligere udenrigsministers konto i ministerpension.

Det bekræfter han selv i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet, der skriver, at lønnen fra FN svarer til den løn, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får.

Læs også:

Læs også:

Og det vækker forargelse hos Socialdemokraternes kollegaer i røde blok. Enhedslistens Pernille Skipper forstår ikke, at det kan lade sig gøre:

»Jeg har meget svært ved at forstå det. Og jo flere eksempler, der kommer frem, desto mærkeligere bliver det, at man kan få en ministerpension, når man ikke er gået på pension. Jeg ved ikke, hvad det ligner,« siger hun til Ekstra Bladet. Søren Espersen (DF), næstformand hos Dansk Folkeparti, sætter overfor avisen spørgsmålstegn ved Lykketofts morale valg. Men han understreger, at det juridisk er efter bogen.

Der har været flere sager omkring politikere, der får dobbeltløn, eftervederlag og pensioner, selv om de ikke er gået på pension.

Flere partier, herunder Dansk Folkeparti og Enhedslisten, ønsker at lave loven om.

Men selv om Mogens Lykketoft får både løn fra FN og ministerpension, så har han frasagt sig andre goder - nemlig det eftervederlag, han ellers er berettiget til, når han vender tilbage til Folketinget i 2016.

Det er en løn på omkring 1,4 millioner kroner om året, fordi Lykketoft har været formand for Folketinget. I stedet får han en løn på omkring 625.000 kroner om året, som er normalt for folketingspolitikere.