Mogens Camre fra DF har haft piben langt fremme i Europa Parlamentet. Her sammenligner han Margrethe Auken fra SF med Hitler. Margrethe Auken kalder udtalelsen absurd.

- Det er meget usædvanligt, at der er medlemmer af Europa-Parlamentet, som står i ledtog med dem, der vil udslette jøderne - ligesom Hitler, skriver Mogens Camre i en mail til Margrethe Auken og en lang række andre medlemmer af Europa Parlamentet.

Sammenligningen med Hitler kommer som svar på en mail, Margrethe Auken har sendt ud til hele Europa Parlamentet, om hvorfor hun vil stemme nej til et forslag om en luftfartsaftale, der vil medføre økonomisk støtte til Israel.

Margrethe Auken er ligeglad med hvad Mogens Camre siger om hendes person, og hun kalder udtalelsen for en klar ytring om regeringens holdning.

- Det er en fuldstændig absurd udtalelse. Det er forargeligt og skrækkeligt, og det siger bare noget om Dansk Folkepartis holdninger. De synes at palæstinenserne er andenrangs mennesker. Det er de holdninger der er bag vores regering. Det er ren ekstremisme, siger Margrethe Auken til bt.dk.

Det har ikke været muligt at få en udtalelse fra Mogens Camre.