Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen, tager afstand fra de beskeder, partiets kulturordfører, Jon Stephensen, har sendt til en 19-årig kvinde.

Men Henrik Frandsen vil ikke gå så langt som at kalde det en MeToo-sag:

»Jeg ved ikke, hvad man skal kalde det,« siger Henrik Frandsen til B.T.

TV 2 har afdækket, at 63-årige Jon Stephensen har skrevet til en 19-årig partifælle, at hun 'er smuk med den lækreste krop'.

Hun er medlem af Moderaterne og en aktiv del af ungdomspartiet Unge Moderater. Hun havde mødt Jon Stephensen ved et partiarrangement.

Henrik Frandsen, er det ikke definitionen på MeToo, at der er tale om et magtforhold og tilnærmelser, til en der er yngre og længere nede i hierarkiet?

»Jamen, jeg synes, du må få fat i en ekspert i MeToo og få vedkommende til at forholde sig til det.«

Men ifølge dig, er det så MeToo?

»Jamen, jeg har ikke en definition på MeToo. Jeg vil bare sige, jeg synes, det er en meget alvorlig sag, når et folketingsmedlem skriver sms'er af den karakter til en ung kvinde, som er medlem af ungdomspartiet i samme parti.«

TV 2 har i forbindelse med historien om Jon Stephensen talt med to eksperter. De kalder begge beskederne for et eksempel på MeToo.

Henrik Frandsen vil til B.T. ikke udtale sig yderligere om, hvorvidt sagen vil få konsekvenser for Jon Stephensens fremtid i partiet.

»Det vil jeg gerne svare dig på, når vi har haft mødet med Jon Stephensen her i løbet af ugen,« siger Henrik Frandsen og uddyber:

»Jeg synes, det er en ordentlig måde at lade en mand forsvare sig selv og forklare, hvad der ligger bag de sms-beskeder.«

Kan du forestille dig nogen forklaring, der kan retfærdiggøre det her?

»Jamen, jeg vil gerne vente med at komme med konklusioner på det møde, vi skal holde, til vi har holdt mødet og talt med Jon Stephensen.«

Henrik Frandsen har sagt, at mødet vil finde sted tirsdag aften.

Det 19-årige medlem af Moderaterne modtog beskederne i februar, men selve historien om beskederne er kommet frem søndag hos TV 2, som har set beskederne.

Det førte i første omgang til, at Unge Moderater søndag meldte ud, at Jon Stephensens ifølge ungsomdpartiet ikke hører hjemme i partiet.

Kritikken blev mandag fulgt op af Mike Villa Foseca (M), indenrigs- og ældreordfører for partiet.

»Det er et bål, der bliver ved med at brænde, og det skaber en masse røg, som går ud over mig, fordi jeg er på Christiansborg for at lave politik,« sagde han til TV 2.

Og ved fremlæggelsen af finansloven tog kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) »personligt afstand« fra beskederne.

Med sagen om den grænseoverskridende besked er Jon Stephensen atter centrum i en politisk møgsag.

Tidligere har det været fremme, at han skulle have forfalsket en underskrift i sin tid som teaterdirektør hos Frederiksberg-teatret Aveny-T, som han blev fyret fra i maj 2022.

En anklage, som Jon Stephensen selv har afvist.

B.T. har i forbindelse med historien kontaktet Jon Stephensen, men han er ikke vendt tilbage.