Lyt til artiklen

Beskidte kneb i S-valgkamp - topkandidat fik hjælp

Et af Socialdemokraternes mest lysende politiske håb, integrationsordfører Jacob Bjerregaard, blev muligvis valgt som folketingskandidat ved hjælp af snyd.

BT kan i dag beskrive, at et antal unge socialdemokrater blev 'flyttet ind' i den socialdemokratiske Utterslev-kreds i Københavns Nordvestkvarter, hvor Jacob Bjerregaard som daværende formand for Dansk Socialdemokratiske Ungdom kæmpede mod to andre socialdemokrater om at blive kandidat til Folketinget.

Medlemmerne kom fra Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) og den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum og boede slet til ikke i kredsen, hvor DSU-formand Bjerregaard stillede op.

Udskrifter fra det socialdemokratiske medlemssystem, som BT er i besiddelse af, viser, at mindst 12 medlemmer med bopæl i andre københavnske kredse på Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og Amager blev registreret i kredsen nordvest for København i perioden 31. juli til 8. november 2006.

Og Jacob Bjerregaard blev efter urafstemning valgt som kandidat den 15. november.

Et af DSU-medlemmerne med bopæl i Kastrup Distrikt 8 i Tårnby Kommune blev den 31. oktober 2006 - 16 dage før valget - flyttet ind i Utterslev-kredsen.

Af et udskrift fra medlemssystemet fremgår det, at daværende topfigur i DSU-ledelsen og daværende ansvarlige for partiets medlemsarkiv Louise Juul Jensen stod bag ændringen af DSU’erens medlemsskab. og altså i praksis - uden personens vidende eller accept - flyttede ham fra Kastrup til Utterslev.

Også et medlem af Frit Forum blev flyttet ind i Utterslev Kredsen den 29. september 2006, selv om hun både den gang og nu bor på Vesterbro i København.

- Jeg meldte mig ind på kontoret i indre by, så jeg forstår ikke, hvorfor jeg er flyttet over i Utterslev, forklarer medlemmet, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Jacob Bjerregaards modkandidat i Utterslev-Kredsen Jakob Thiemann bekræfter, at der pludselig blev tilført rigtig mange medlemmer til Utterslev-Kredsen efter, at det blev annonceret at DSU-formanden stillede op.

- Jeg undrede mig også over, at der pludselig kom et stort ryk ind af medlemmer i kredsen. Utterslev-Kredsen er ikke specielt attraktiv. Kredsens folketingskandidat er mig bekendt aldrig endt med at få stemmer nok til at komme i Folketinget, og der var ikke en gang en selvstændig DSU-afdeling i kredsen, siger han.

Jacob Bjerregaard afviser at kende noget til flytningerne af medlemmer.

- Jeg må sige, at jeg har meget stor tillid til, at alt er foregået efter reglerne, siger han.

LÆS MERE I BT ONSDAG ELLER KØB ADGANG TIL E-AVISEN HER

  • Se de afslørende udskrifter
  • DSU'er bag mystiske medlemsflytninger - Jublede efter formandens sejr
  • Fik mundkurv efter opkald fra S-boss