Kulturminister Uffe Elbæk i samråd tirsdag den 4. december indkaldt af Folketingets Kulturudvalg dels om forsøgsuddannelsen i ny cirkus, dels ministerens arrangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK). (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012)
Kulturminister Uffe Elbæk i samråd tirsdag den 4. december indkaldt af Folketingets Kulturudvalg dels om forsøgsuddannelsen i ny cirkus, dels ministerens arrangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK). (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Statsrevisorerne ønsker en bredere undersøgelse af Uffe Elbæks tid som kulturminister. Der er mistanke om, at ministeriet har skruet op for møde- og repræsentationsudgifterne, mens Elbæk stod i spidsen.

Der kan have været mere rod i Kulturministeriet, mens Uffe Elbæk (R) var chef, end det hidtil er kommet frem.

Sådan lyder det nu fra Folketingets statsrevisorer, som onsdag eftermiddag besluttede at anmode Rigsrevisionen om at undersøge møde- og repræsentationsudgifterne i ministeriet. Og der bliver tale om en bredere undersøgelse, som ikke alene skal omhandle de fem arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor ministerens mand er ansat, fastslår formanden for statsrevisorerne, SFs Peder Larsen.

- Vi er kommet i besiddelse af oplysninger, som tyder på, at møde- og repræsentationsudgifterne måske er blevet forvaltet på et lidt lavere niveau i 2012 end tidligere, siger han.

Peder Larsen oplyser, at statsrevisorerne ikke ved, hvor stort et beløb der kan være tale om, men siger :

- Vi har indikationer på, at man har været mere large i 2012, end man har været tidligere, og vi har ikke fundet nogen begrundelse for, at der skulle være basis for et højere niveau i 2012 end tidligere.

Det er uklart, om det mulige merforbrug i Kulturministeriet kan være sket med Elbæks vidende, men det skal Rigsrevisionen nu undersøge nærmere.

Uffe Elbæk gik af i sidste uge efter beskyldninger om nepotisme, fordi han havde placeret fem arrangementer på sin mands arbejdsplads. Efterfølgende valgte Folketingets Kulturudvalg at indbringe sagens for statsrevisorerne.

Rigsrevisionens rapport ventes at foreligge i løbet af 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.