Lyt til artiklen

Kandidater til stilling som spindoktor holdes for nar, mener ekspert. Stillingerne er allerede besat.

Regeringen har hyret langt de fleste særlige rådgivere eller spindoktorer inden den tidsfrist, der står i jobannoncerne.

Det får hårde ord med på vejen fra Tim Knudsen, ekspert i offentlig forvaltning. Han kalder det 'hyklerisk' og 'helt åndssvagt.

Det skriver Avisen.dk.

25-årige Martin Justesen fra LO bekræfter over for Avisen.dk, at han nu er særlig rådgiver for den 26-årige skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

En helt anden frist

Det harmonerer bare ikke med jobannoncen, der er indrykket på job-i-staten.dk den 12. oktober. I den står, at fristen for at lægge billet ind på jobbet er den 26. oktober klokken 12.

Sådan foregår det også hos forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

LÆS OGSÅ: 

Han var torsdag på en af sine første udlandsrejser i embeds medfør. Han besøgte de danske piloter, der fra en base i Italien flyver ud og kaster bomber over Libyen.

Med sig havde han Søren Lippert, der har været en af hjernerne bag den socialdemokratiske valgkamp. Søren Lippert er Nick Hækkerups spindoktor og skriver på sin Facebook-væg, at han var i 'Aeroporto Sigonella' den 13. oktober.

Problemet er bare, at der først er ansøgningsfrist på netop den stilling den 18. oktober.

Holder ansøgere for nar

Håbefulde ansøgere, der tror, at de har en chance, spilder tiden på at søge. De bliver simpelthen holdt for nar, lyder det fra Tim Knudsen, der er professor ved Københavns Universitet.

Martin Justesen undskylder sig med, at hans ansættelse kun er midlertidig.

Det gør ikke sagen bedre, mener Tim Knudsen.

- Selvfølgelig er de særlige rådgivere eller spindoktorer håndplukkede af ministrene. Jobbet er jo politisk. At lade som om, at andre ansøgere reelt har en chance ved at sige, at stilling kun er midlertidigt besat, er dårligt teater, siger han til Avisen.dk

LÆS OGSÅ: 

Udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), får også kritik for at hente spindoktorer, før tidsfristen for jobbet udløber.

Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen vil ikke kommentere sagen, da den kan ende som en klagesag på hans bord.

/ritzau/