Lyt til artiklen

Powerpar: Ministers kone blev headhuntet til direktørstilling

Der bliver tale om et regulært ’powerpar’ i toppen af dansk politik, når Finansminister Bjarne Corydons kone, Nina Eg Hansen, overtager posten som direktør i Social og Integrationsministeriet den 15. maj.

Ansættelsen kommer efter en intens periode, hvor Social og Integrationsministeriet, i følge Dagbladet Ringsted, har headhuntet deres tidligere kollega, som var ansat i ministeriet frem til 2010.

Stillingen blev slået op den 26. marts og efter samtaler den 12. og 13. april takkede Nina Eg Hansen ja til jobbet. Processen var kort og kontant. 

Og selvom hun er vemodig over at skulle forlade Ringsted Kommune, glæder hun sig til den nye udfordring.

- For mig er det en enestående mulighed at blive direktør i Social og Integrationsministeriet, og jeg ser derfor meget frem til mit nye arbejde, skriver hun i en pressemeddelelse.

’Vi har fulgt reglerne’

I Social og Integrationsministeriet vil man hverken be- eller afkræfte rygterne om, at Nina Eg Hansen er blevet headhuntet - og dermed har sprunget køen over. Koncerndirektør i Social og Integrationsministeriet, Jesper Brask Fischer, henviser til, at han ikke vil udtale sig om konkrete ansættelsesforløb, men antyder alligevel, at der kan være noget om snakken.

- Vi har fulgt de retningslinjer, vi skal. Stillingen er blevet slået op og annonceret flere steder. Men generelt kan man sige, at hvis der er nogen, som vi mener er en god kandidat, så opfordrer vi dem også til at søge jobbet. Vi vil jo gerne have de bedste kandidater, og hvis vi føler, at der er nogen, der har brug for at blive gjort opmærksom på den stilling, så gør vi da det.

Hvor stor betydning har det haft, at Nina Eg Hansen er Finansminister Bjarne Corydons kone?

Det har intet med sagen at gøre. Det har ingen interesse for os, hvem folk er gift med. Nina har været her i 9-10 år før, og det er da klart, at hun er en oplagt kandidat. Hun kender stedet i forvejen og hun opfylder de kriterier, vi har sat op. Så vi er rigtig glade for, at den stærkeste kandidat har takket ja, siger jesper Brask Fischer til BT.

Står bag ny skolestruktur

Nina Eg Hansen, der har fire børn med Bjarne Corydon, har allerede nu en imponerende karriere bag sig. Ud over tiden i Socialministeriet har hun haft stor succes i Ringsted kommune, hvor hun er chefarkitekten bag en ny skolestruktur, der implementeres til sommer.