Erhvervsminister Annette Vilhelmsen blev forberedt af sine rådgivere på at true bankerne med et lovindgreb, viser internt papir.

Forud for tv-interviews mandag om Danske Banks nye gebyrer forberedte rådgivere i Erhvervs- og Vækstministeriet Annette Vilhelmsen (SF) til at true bankerne med et lovindgreb. Det fremgår af Vilhelmsens talepapir, der ligeledes blev sendt til flere politikere i regeringspartierne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten, der har læst papiret.

- På baggrund af disse drøftelser vil jeg tage stilling til, hvorvidt vi skal iværksætte eventuelle lovgivningsinitiativer, står der blandt andet i talepapiret ifølge avisen.

Annette Vilhelmsens rådgivere planlagde angiveligt, at truslen skulle falde i TV 2 Nyhederne mandag aften, men da udsendelsen gik i gang, valgte Annette Vilhelmsen alligevel at undlade at gøre brug af den.

Denne ændring i forløbet nåede dog aldrig frem til blandt andre Socialdemokratiets erhvervsordfører, Benny Engelbrecht (S), hvorfor han efter alt at dømme handlede i god tro, da han mandag aften i flere medier truede Danske Bank med lovindgreb, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hverken Annette Vilhelmsen eller Benny Engelbrecht har ønsket at kommentere avisens oplysninger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.