Det er ærgerligt, at SU-debatten skal foregå på så useriøst et grundlag, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd.

Det var rent spin, da uddannelsesminister Morten Østergaard (R) omkring nytår på baggrund af tal fra Uddannelsesministeriet kunne konkludere, at det ikke vil udløse store sociale problemer, når regeringen i år skal finde to milliarder kroner ved at ændre i SUen.

Ministerens udmelding kom, da tallene viste, at akademikerbørn oftest nøler med studiet, men af andre tal fra samme ministerium fremgår det, at børn af ufaglærte rent faktisk bruger længst tid på studierne, og det får blandt andre Danske Studerendes Fællesråd til at rette skytset mod ministeriet. Det skriver Information.

- Det er jo manipulation, når grundigere undersøgelser viser, at de ufaglærtes børn tager længst tid. Det er ærgerligt, at SU-debatten skal foregå på så useriøst et grundlag, men hvis vi skal mane myterne i jorden, så vil beskæringer i det sjette års SU betyde, at færre vil gennemføre studier og færre vil søge om optagelse, siger Jakob Ruggard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF) til avisen,

Også hos Akademikernes Centralorganisation er man frustreret over, at debatten om SU har taget den drejning. Her kræver man, at regeringen snart kommer på banen.

- SU-debatten er efterhånden omgærdet af så meget konstruktion af virkeligheden og folk, der lemper halve sandheder ud i medierne; derfor er det på tide, at regeringen melder klart ud, hvad den vil, siger formand Erik Jylling til Information.

Uddannelsesministeriet forklarer til avisen, at tallene fra ministeriet også viste, at ufaglærtes børn brugte mest tid. Her forklarer man, at det er journalisterne vinkling af historien, der drejede den over på akademikerbørnene.

BNB